- Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX

Rättegång om sexövergrepp på dagis inleds

"Det är ett otroligt gott bevisläge."


JÖNKÖPING. På tisdagen inleds rättegången mot den 42-årige förskolelärare i Jönköping som misstänks ha förgripit sig sexuellt på flera barn på den förskola där han arbetade.

Mannen ställs inför rätta för övergrepp på fem olika barn mellan tre och sex år gamla. Två av fallen bedöms som grova, bland annat ett fall som jämställs med samlag.

42-åringen, en tvåbarnsfar som arbetat på skolan i tio år, har i polisförhör medgett att han dras till små flickor och är beroende av pornografi. Han har erkänt barnporrbrott och ett övergrepp där han fotograferat flickan han förgrep sig på. I övrigt förnekar han brott.

- Han har själv sagt att det kan har varit att han har gjort någonting men i så fall har det inte varit med vilje att skada barnet. Han har pekat på omständigheter som har med hans arbete som förskollärare att göra, som till exempel när man byter på barnet, säger 42-åringens förssvarsadvokat Conny Rydberg till Sveriges Radio.

Enligt åklagare Anna Mårtensson finns dock starka bevis för att mannen är skyldig och hon ser därför fram emot rättegången.

- Det ska bli skönt att få det avklarat. Det är ett otroligt gott bevisläge, säger hon till Sveriges Radio.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!