Köpte barnsex - får behålla vapen

Kammarrätten anser inte att brottet är ett tillräckligt skäl att ta ifrån mannen hans jaktvapen.


ÖSTERSUND. En 35-årig man i Jämtland dömdes i december 2007 för att ha köpt sex av en minderårig flicka i Stockholmstrakten.

Som en konsekvens av det fråntog polismyndigheten den 35-åringe jägaren hans vapenlicens för fyra kulgevär och två hagelgevär.

"Som grund för återkallandet anfördes att en förutsättning för tillstånd att inneha skjutvapen bland annat är att innehavaren gjort sig känd som pålitlig, omdömesgill och laglydig. Brister innehavaren i något av dessa avseenden bör han inte vidare betros med tillstånd att inneha skjutvapen.

Mannen överklagade med grund i att han är djupt ångerfull och i övrigt ostraffad. Och nu har han fått rätt i kammarrätten.

Enligt kammarrättens mening finns det anledning att ifrågasätta om N.N. är lämplig att inneha skjutvapen då han genom brottet allvarligt kränkt en annan person.

"Av utredningen framkommer emellertid att han inte i övrigt dömts för brott och det finns inte heller några andra anmärkningar mot hans person eller vapeninnehav. Mot bakgrund härav finner kammarrätten inte att det brott som han dömts för ensamt ska medföra att han visat sig olämplig att inneha skjutvapen. Det överklagade beslutet ska därför upphävas", skriver kammarrätten i sin dom.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!