Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skandalomsusad förening får ny VD

Nyheter | 23/09/2008 16:09

Ny vd i skandalomsusade HSB Skåne blir Ann Irebo. (TT)

Ny vd i skandalomsusade HSB Skåne blir Ann Irebo, nu marknadsområdeschef på Riksbyggen i Malmö.

Hon tillträder den 27 oktober och efterträder Roy Hansen – som tillsammans med dåvarande ordföranden Larry Andow avpolletterades under nesliga former i slutet av mars. De två beskylldes för en rad oegentligheter och är nu föremål för polisutredning.

I maj fortsatte skandalerna då hela styrelsen vägrades ansvarsfrihet och byttes ut.

– Efter vårens turbulens i föreningen känns det nu bra att kunna gå framåt, säger Sven Gudmundsson som tillträdde som ordförande vid föreningsstämman i maj.

Enligt Gudmundsson pågår sedan i somras ett mer långsiktigt arbete för att stärka medlemsinflytandet och öka medlemsnyttan. En av Ann Irebos främsta uppgifter blir att bygga upp förtroendet igen och skapa relationer inom organisationen för att utveckla verksamheten.

HSB Skåne är verksamt i 17 skånska kommuner och omfattar 300 bostadsrättsföreningar med 22 000 medlemmar. Föreningen har 166 anställda och omsätter årligen cirka 300 miljoner kronor.

Skrivet av: