Stockholm

Ohly: "Gör något!"

Oppositionen, med Lars Ohly i spetsen, riktade skarp kritik mot alliansens arbetsmarknadspolitik under dagens partiledardebatt.


Läs mer

Konflikten mellan Israel och Palestina stod naturligtvis högt upp på dagordningen under onsdagens partiledardebatt i riksdagen. Men de grönröda kritiserade också alliansen för passivitet i fråga om den stigande arbetslösheten i Sverige under lågkonjunkturen.

– Gör nåt! Människor blir arbetslösa i en takt vi inte sett på flera år. Människor lider av er politik! sa Lars Ohly (v), enligt SvD.

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson tog också upp den ekonomiska krisen och att regeringen nu misslyckas med just den fråga som den gick till val på, att minska utanförskapet.

– Ni gör människor utslagna, ökar utanförskapet och inget ska göras för att möta krisen. Ni håller hårt i bordskanten och hoppas att allt går över, sa han.

Reinfeldt försvarade den förda politiken och undrade om oppositionen vill ha en återgång till tiden före 2006 då arbetslösheten doldes genom att arbetsföra människor slussades ut i förtidspension.

Även de tre övriga borgerliga partiledarna uppehöll sig liksom Reinfeldt i sina repliker till Mona Sahlin kring motsättningarna inom oppositionen och i synnerhet förhållandet till vänsterpartiet.

– Jag känner inte igen socialdemokraterna. De gamla socialdemokraterna höll kommunisterna utanför regeringen och i synnerhet utrikes- och säkerhetspolitiken. Hur kan du acceptera att Lars Ohly får inflytande över svensk utrikes- och säkerhetspolitik? undrade centerledaren Maud Olofsson.

– Jag är ganska säker på att Maud Olofsson inte röstade på de gamla socialdemokraterna heller, replikerade Mona Sahlin.

Skrivet av:

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.