Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man dog i bilkrock vid Askersund

Nyheter | 14/01/2009 21:14

En man i 20-årsåldern omkom i en trafikolycka med tre fordon vid Askersund.

En man i 20-årsåldern omkom och tre personer skadades vid en trafikolycka på riksväg 50 strax norr om Askersund vid 17-tiden på onsdagen.

Tre bilar var inblandade, en utlandsregistrerad långtradare, en minibuss och en personbil. Trafiken stängdes av under räddningsarbetet.

– Vi har vittnesuppgifter som gör gällande att långtradaren kommer över på fel sida och kolliderar först med personbilen och sedan med minibussen, säger Ronny Hörman, vakthavande befäl vid Örebropolisen, till TT.

Mannen i 20-årsåldern färdades ensam i personbilen. I minibussen fanns två personer som fördes till sjukhus. Även långtradarchauffören fördes till sjukhus för vård, enligt polisen.

Varför lastbilen kom över på fel sidan av vägen var på kvällen oklart. Det var halt i området när olyckan inträffade.

– Men jag törs inte säga om det är orsaken till att han kommer över på fel sida. Det får utredningen visa, säger Ronny Hörman.

I en frontalkrock mellan två bilar utanför Västerås skadades två män skadades allvarligt och en man och en kvinna lindrigt sent på onsdagseftermiddagen.

Räddningsmanskapet som kom till olycksplatsen på Tortunavägen fick skära loss alla fyra skadade. Enligt polisen har de båda värst skadade ådragit sig mycket komplicerade benbrott.

Olyckan inträffade strax före halv sex och vägen stängdes helt av under räddningsarbetet. Efter drygt en timme kom trafiken i gång igen. Det var mycket halt på platsen.

– Väglaget är skridskobana, säger Per Strömbäck vid polisen i Västmanland till TT.

Skrivet av: