Onsdag 28 Sep
Stockholm

Eva Hamilton ratar Aktuellt

SVT:s vd Eva Hamilton vägrade att ställa upp för det egna nyhetsprogrammet om Wegeliusaffären.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När det blåser som hårdast duckar SVT:s vd Eva Hamilton. Trots att hennes eget största nyhetsprogram Aktuellt bad om att hon skulle kommentera taxeringsskandalen kring programchefen Annie Wegelius, vägrade hon i går att träda fram.

I går avslöjades det att SVT-chefen Wegelius undanhållit kapitalinkomster och förmögenhet på hundratusentals kronor för Skatteverket, som kräver att hon betalar in 267 898 kronor, inklusive skattetillägg på 76 542 kronor.

Hennes chef Eva Hamilton vägrade att ställa upp för sina nyhetskollegor i går. Det är oklart varför. I stället valde hon att skriftligen meddela att hon fortsatt har "fullt och stort förtroende" för Annie Wegelius som programdirektör, baserat på den information som hon har fått om Wegelius aktieförsäljning 2002, enligt Dagens Media.

– Det är alltid tråkigt när något sådant händer med ens kolleger. Men vi måste ändå berätta om det naturligtvis, eftersom det är så stort i båda kvällstidningarna i dag, och även har vi själva internt fått brev från henne där hon försöker att berätta sin version. Och det är väl det vi vill också, att hon ska få berätta sin version, sa Aktuellts redaktör Anna Wästberg i går i ett inslag på SVT:s "Öppen redaktion" om oegentligheterna kring SVT:s toppchefer.

Även Annie Wegelius vägrade att ställa upp för Aktuellt och kommentera sin ekonomi. I stället visades ett klipp från våren 2007, där Wegelius försäkrade att hon hade god ordning på sin ekonomi.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.