Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ville häktas för att undkomma poker

Nyheter | 23/01/2009 17:34

Den spelberoende mannen vädjade om att sättas bakom lås och bom.

UDDEVALLA. 25-åringen stod anklagad för ett 30-tal bedrägerier. Mannen lider av svårt spelmissbruk och finansierade detta genom att annonsera ut tevespel på olika sajter. Spelen har sedan aldrig levererats och bedrägerierna fortsatte i väntan på rättegång.

– Jag klarar inte av det själv. Jag lockas av kicken att spela och vinna och klarar inte att låta bli, menar mannen, enligt Bohusläningen.

Trots att han blivit lovat en remiss till socialtjänstens beroendeenhet så har mannen inte fått någon hjälp med sitt missbruk. Han bad därför rätten att häkta honom och sätta honom bakom galler. Allt för att undkomma spelfrestelsen. När man meddelade att han skulle häktas blev mannen mycket lättad.

Han ser nu den förestående rättegången och domen som en chans att komma över sitt beroende. Åtalet kommer att väckas på tisdag, och rättegången inleds senare i veckan.

Skrivet av: