Stockholm

Diskmedel i mjölk från Arla

Mjölk med rester av diskmedel har skickats ut från Arlas mejeri i Göteborg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Arla slog på tisdagskvällen larm sedan mjölk med rester av diskmedel skickats ut från mejeriet i Göteborg.

– Diskmedelsresterna gör att mjölken innehåller för höga halter av nitrat. Mjölken innehåller 500 milligram nitrat per kilo. Livsmedelsverkets gränsvärde är på 150 milligram per kilo, enligt Tobias Wåhlén, chef för extern kommunikation vid Arla.

Ytterst lite av mjölken tros ha konsumerats.

– Vi har kunnat spåra det absolut mesta till våra lager och till storkökskunder. Vi har full kontroll över den absolut största delen, säger Tobias Wåhlén till TT.

Cirka 300 mjölkförpackningar skickades ut till butiker i Västsverige. Butikerna är informerade och mjölken ska vara bortplockad från hyllorna, men några förpackningar kan ha nått ut till konsumenterna.

– Det är ingen stor hälsofara. Man känner knappt att det är någonting när man dricker mjölken. Det leder inte heller till obehagligheter. Vi kallar tillbaka mjölken därför att produkten inte ligger under gränsvärdena. Den som har köpt den ska kunna lämna tillbaka mjölken, säger Tobias Wåhlén.

Förpackningarna med för höga halter av nitrat är 0,3 liter standardmjölk och 1,5 liter västkust standardmjölk, båda med bäst före-datum 4 februari.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.