Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

60 gripna i kinesisk mjölkskandal

Nyheter | 12/01/2009 12:08

Sex spädbarn dog och nästan 300 000 insjuknade.

Kinesiska myndigheter har låtit arrestera 60 personer i samband med den mjölkskandal som ledde till att sex spädbarn dog och nästan 300 000 insjuknade.

Gripanden har gjorts under de senaste månaderna men få namn eller datum är tillgängliga. En rättegång för 21 av de anhållna ska ha hållits i slutet av december förra året och domarna väntas komma inom kort.

–Domstolen kommer snart att meddela domarna, säger Zhang Deli, överåklagare i Hebeiprovinsen, enligt CNN.

Skandalen uppdagades när ett stort antal kinesiska barn insjuknade till följd av att de fått modersmjölkersättning från företaget Sanlu. Det visade sig att några av de mjölkbönder som företaget använt för sin mjölkproduktion blandat i det farliga ämnet melamin, som i vanliga fall används för att tillverka plast och färgämnen, i mjölken. Tanken var att melaminet skenbart skulle höja kvaliteten på mjölken, men i stället ledde det till att mängder av barn förgiftades och drabbades av njurproblem.

Skrivet av: