- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Körde över sin exfru - med flit

Efter ska mannen ha gått ut ur bilen och dunkat sin exfrus huvud i marken. Nu misstänks mannen för mord alternativt dråp.


LANDSKRONA. Polis larmades klockan 10.22 på fredagen om att en kvinna blivit påkörd vid Norra Infartsgatan i Landskrona.

Men flera omständigheter gjorde polisen misstänksam. Kvinnan i 50-årsåldern hade blivit påkörd inne i en smal gång som leder till en bostadsgård. Dessutom uppgav vittnen att bilen kört på kvinnan i mycket hög fart.

– När jag först såg vad som hände låg hon redan på marken inne i gången. Mannen körde över henne två eller tre gånger medan hon låg på marken. Han körde över bröstkorgen. Efteråt gick han ut och dunkade hennes huvud i marken. Det verkade som om att han såg efter om hon levde, säger vittnet till Helsingborgs Dagblad.

Därefter ska mannen ha lämnat platsen, för att efter en stund komma tillbaka.

– Han kom körande tillbaka i sin bil och parkerade den uppe på trottoaren. När polisen kom till platsen stod han ute på gatan helt tyst. Han följde lugnt med polisen och satte sig i polisbilen, säger vittnet till Helsingborgs Dagblad.

Mannen, som är i 50-årsåldern, har barn tillsammans med den nu döda kvinnan. Men de är skrivna på olika adresser.

– Vi tror att det är relationsrelaterat. Men upprinnelsen till händelsen har vi ingen kunskap om i nuläget, säger Calle Persson, informatör vid polisens länskommunikationscentral, till HD.

/
/
Man
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.