Onsdag 12 Maj
Stockholm

Körde över sin exfru - med flit

Efter ska mannen ha gått ut ur bilen och dunkat sin exfrus huvud i marken. Nu misstänks mannen för mord alternativt dråp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LANDSKRONA. Polis larmades klockan 10.22 på fredagen om att en kvinna blivit påkörd vid Norra Infartsgatan i Landskrona.

Men flera omständigheter gjorde polisen misstänksam. Kvinnan i 50-årsåldern hade blivit påkörd inne i en smal gång som leder till en bostadsgård. Dessutom uppgav vittnen att bilen kört på kvinnan i mycket hög fart.

– När jag först såg vad som hände låg hon redan på marken inne i gången. Mannen körde över henne två eller tre gånger medan hon låg på marken. Han körde över bröstkorgen. Efteråt gick han ut och dunkade hennes huvud i marken. Det verkade som om att han såg efter om hon levde, säger vittnet till Helsingborgs Dagblad.

Därefter ska mannen ha lämnat platsen, för att efter en stund komma tillbaka.

– Han kom körande tillbaka i sin bil och parkerade den uppe på trottoaren. När polisen kom till platsen stod han ute på gatan helt tyst. Han följde lugnt med polisen och satte sig i polisbilen, säger vittnet till Helsingborgs Dagblad.

Mannen, som är i 50-årsåldern, har barn tillsammans med den nu döda kvinnan. Men de är skrivna på olika adresser.

– Vi tror att det är relationsrelaterat. Men upprinnelsen till händelsen har vi ingen kunskap om i nuläget, säger Calle Persson, informatör vid polisens länskommunikationscentral, till HD.

Kommentera
Kopiera länk
Dela