Mest lästa

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

Populära sylten kan bli olaglig – efter mer än 100 år

En ny EU-lag riskerar att sätta stopp för en svensk sylttillverkares klassiska recept. Anledningen? Det innehåller för mycket socker.

Godisjätten varnar kunderna för nya karamellen: "Smaka inte"

Godistillverkaren Fazer har lanserat en limiterad karamell. Värdens starkaste Tyrkisk peber, som kommer finnas i ett fåtal butiker. Företaget varnar de som vågar smaka på karamellen och rekommenderar flera att inte smaka alls.

Brödernas-anställd gömde 100 kilo knark i restaurangens omklädningsrum

I dagarna dömdes en tidigare Brödernas-anställd till fem års fängelse. Mannen, som är i 20-årsåldern, hade gömt över 100 kilo knark i restaurangens personalutrymmen.

Sylten som kan bli olaglig – här är hela listan

Mer bär i sylten – det föreslås i ett nytt förslag som EU-kommissionen röstar om i dagarna. Får det grönt ljus är det många syltsorter på den svenska marknaden som ligger risigt till. Vi har granskat vilka.

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

En kvinna gick för att handla möbler i en Ikea-butik. Men när hon skulle betala hittade hon inte kassorna. Hon lämnade butiken utan att betala och får nu ersättning av domstolen.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.

Galet miljonregn över känslosam Ludvig Åberg: ”Surrealistiskt"

Anna Kinberg Batras miljonlön – så mycket pengar håvar hon in

Anna Kinberg Batra är kanske mest känd för sin korta period som partiledare i Moderaterna. Sedan dess har hon blivit landshövding i Stockholm, och mött mycket kritik av olika skäl. Trots detta går det inte direkt dåligt för henne ekonomiskt.

Så kan majbrasan hotas av nya lagen – risk för böter

En ny bestämmelse trädde i kraft vid årskiftet. Det är nu olagligt att elda på sin tomt, vilket kan göra det svårt att arrangera privata majbrasor. Det finns dock ett sätt att komma runt det.

Person död efter skottlossningen i södra Stockholm

Pressbyråns stora förändring inför årets glassrea

Måndagen den 15 april börjar Pressbyrån sälja glass för halva priset igen, ett tydligt vårtecken för många. I år har Pressbyrån infört flera förändringar under glassrean.

Så köper du alkohol Systembolaget inte har – helt lagligt

Att utforska Systembolagets beställningssortiment är det nog många som gjort någon gång. Men om du inte hittar vad du önskar kan du beställa dryck från andra ställen – helt lagligt dessutom.

Nyfött barn dog på sjukhus – på grund av brister i vården

Ett nyfött barn har avlidit på Skånes universitetssjukhus efter att ha smittats av E-kolibakterier – och efter att igångsättningen av förlossningen skjutits upp flera gånger på grund av platsbrist.

Hund kastades från tredje våningen – tillbaka hos sin ägare

I mars kastade en man ut sin hund från sin balkong på tredje våningen. Händelsen polisanmäldes och hunden skickades till veterinären men några dagar senare var hunden tillbaka hos sin ägare – som fortsatte att misshandla den.

Stor risk för gräsbränder på flera håll – SMHI: ”Kan spridas”

Ett tydligt vårtecken märks i östra delarna av landet: Det råder stor risk för bränder i det torra fjolårsgräset, enligt SMHI.