Wolfpackmedlem får skadestånd

En medlem i Brödraskapet Wolfpack får skadestånd på 70 000 kronor efter att ha friats från inblandning i ett gängmord.


En 34-årig nyckelperson i det kriminella nätverket Brödraskapet Wolfpack får 70 000 skadestånd efter att ha anklagats för skyddande av brottsling efter ett gängmord.

Tatuerare knivmördades

En tatuerare med Hells Angels-kopplingar misshandlades och knivskars till döds på Ångpannegatan i Göteborg i januari 2007. Den 34-årige mannen från Ale anklagades för att ha tagit hem offrets blodiga kläder och gömt dem.

Tingsrätten ansåg att 34-åringen var skyldig, men hovrätten gjorde motsatt bedömning. Därför få han i efterhand rätt till skadeståndet.

Chefsåklagare Barbro Jönsson, som utsattes för en bombattack, ledde utredningen. En annan Wolfpackmedlem hade vittnat mot 34-åringen under rättegången och det kom att stå honom dyrt.

Sköt sönder barnfamiljs hem

Så fort 34-åringen kom ut från häktet, nu som en fri man, sökte han upp vittnet. 34-åringen utsatte vittnet och hans familj för en rejäl hämndaktion. Han sköt sönder ytterdörren till familjens hem tillsammans med tre andra gängmedlemmar.

Åklagaren menade att 34-åringen "gett prov på osedvanlig hänsynslöshet". 34-åringen dömdes till fem och ett halvt års fängelse i februari 2008 för attentatet.

Justitiekanslern har beslutat att mannen ska få en kompensation på drygt 70 000 kronor för förlorad arbetsinkomst, lidande och ombudskostnader. Han anklagades för medhjälp och skyddande av brottsling, rapporterar GP.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.