Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Norrköpingsbor åtalas för granatattack

Nyheter | 04/03/2009 18:05

Försökte pressa en 26-åring på 40 000. Misslyckades – kastade in en handgranat i mannens bostad.

I dag åtalades två norrköpingsbor, 19 och 24 år gamla, med kopplingar till Hells Angels och supporterklubben Red and White Crew. Enligt åtalet kastade de in en militärgranat i en 26-årings bostad efter ett misslyckat utpressningsförsök.

Som Nyheter24 tidigare berättat häktades de två männen i slutet av januari efter en tumultartade morgon för de som bor utmed Stockholmsvägen i Norrköping. En granat hade kastats in i en av lägenheterna - och de boende fick evakueras. Polisen kunde senare konstatera att granaten var skarpladdad.

Men historien tar sin början på en pub i centrala Norrköping i december förra året. Tre av kroggästerna kom ihop sig. Bråk uppstod. En 26-årig man blev attackerad med en hammare och under tumultet drog han av en mössa på den 19-årige medlemmen ur mc-gänget. Enligt 19-åringen behövde 26-åringen betala honom 40 000 kronor för det. Något som 26-åringen vägrade att göra.

Detta föranledde de två mc-medlemmarna att kasta in handgranaten i 26-åringens bostad en månad senare, enligt åklagaren.

Gärningarna rubriceras som försök till grov utpressning och grovt olaga hot, rapporterar Sveriges Radio Östergötland.

Den misstänkte 19-åringen är sedan tidigare dömd för misshandel.

Skrivet av: