Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Norrköpingsbor åtalas för granatattack

- 04/03/2009, 18:05 -

Försökte pressa en 26-åring på 40 000. Misslyckades – kastade in en handgranat i mannens bostad.

I dag åtalades två norrköpingsbor, 19 och 24 år gamla, med kopplingar till Hells Angels och supporterklubben Red and White Crew. Enligt åtalet kastade de in en militärgranat i en 26-årings bostad efter ett misslyckat utpressningsförsök.

Som Nyheter24 tidigare berättat häktades de två männen i slutet av januari efter en tumultartade morgon för de som bor utmed Stockholmsvägen i Norrköping. En granat hade kastats in i en av lägenheterna - och de boende fick evakueras. Polisen kunde senare konstatera att granaten var skarpladdad.

Men historien tar sin början på en pub i centrala Norrköping i december förra året. Tre av kroggästerna kom ihop sig. Bråk uppstod. En 26-årig man blev attackerad med en hammare och under tumultet drog han av en mössa på den 19-årige medlemmen ur mc-gänget. Enligt 19-åringen behövde 26-åringen betala honom 40 000 kronor för det. Något som 26-åringen vägrade att göra.

Detta föranledde de två mc-medlemmarna att kasta in handgranaten i 26-åringens bostad en månad senare, enligt åklagaren.

Gärningarna rubriceras som försök till grov utpressning och grovt olaga hot, rapporterar Sveriges Radio Östergötland.

Den misstänkte 19-åringen är sedan tidigare dömd för misshandel.

Skrivet av: