Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wolfpack får polisen att höja säkerheten

- 25/01/2009, 14:08 -

I dag ställs en av de två männen som anhållits misstänkt för bombdådet mot chefsåklagare Barbro Jönsson bostad i Trollhättan inför häktningsdomstolen. Det sker på polishuset i Uddevalla.

"Vi kör med både livrem och hängslen"

Polisen hade höjt säkerheten med tanke på att det rör en man som har anknytning till det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack.

– Vi kör med både livrem och hängslen, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

De 25-årige mannen misstänks för försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse. Den andre mannen, 24 år, som misstänks för samma brott, kommer att begäras häktad senare i veckan.

Stark anknytning till Wolfpack

De båda männen greps och anhölls på fredagen i Malmö. Då satt de redan frihetsberövade i Malmö misstänkta eller dömda för andra brott. Den äldre mannen satt misstänkt för bedrägerier och den yngre, som var dömd för vapenbrott, väntade på en fängelseplacering.

Det var tidigt på morgonen den 20 november 2007 som en bomb briserade utanför Barbro Jönssons dörr till bostaden. Explosionen var kraftig och sprängde bland annat sönder delar av dörren. Ingen kom till dock till skada eftersom Barbro Jönsson strax innan lämnat sitt hem.

De båda nu misstänkta är medlemmar eller har stark knytning till det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack. Polisen sökte tidigt möjliga gärningsmän i detta kriminella sällskap eftersom Jönsson som åklagare tidigare sett till att en rad gängmedlemmar fällts för brott.

När sprängattentatet skedde var hon i färd med att lämna in ett åtal mot sex personer med Wolfpack-anknytning, misstänkta för att ha skjutit genom en familjs lägenhetsdörr norr om Göteborg.

Skrivet av: