Dramatisk ökning av knarkkurirer

"De kommer från en miljö där de inget har att förlora."


I november 2008 greps två män med ett kilo kokain på centralstationen i Stockholm, avsedd för Stockholms innekrogar. Nu åtalas de för grovt narkotikabrott. Men de vägrar berätta var kokainet kommer ifrån eller på vems uppdrag de agerat. Bägge männen är ursprungligen från Albanien och enligt polisen är det här fallet inte unikt.

–Sverige har sedan i höstas invaderats av människor från södra Balkan, främst Albanien som agerar knarkkurirer, säger en poliskälla hos narkotikaroteln i Göteborg till GT.

–De kommer från en miljö där de inget har att förlora och är därför beredda att ta risken även om det handlar om stränga fängelsestraff, avslutar poliskällan för GT.

Nu riskerar männen sju års fängelse och utvisning på livstid.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.