Död hittad i rasmassor

En kropp har hittats i den villa i Finnerödja som förstördes i gasexplosion.


En människokropp har hittats i den villa i Finnerödja som totalförstördes i en gasexplosion i måndags. Likhundar markerade att en död människa fanns inne i byggnaden, och kroppen hittades under rasmassor som vägde sammanlagt tolv ton, enligt polisen.

Efter explosionen saknades mannen som bodde i huset.

– Vi tror att det är den saknade som har hittats, men den döda är inte identifierad, säger länsvakthavande polisbefälet Stefan Ekberg i Örebro.

Kroppen har nu skickats till Linköping för rättsmedicinsk undersökning.

Villan var raserad redan när brandkåren kom fram några minuter efter larmet. Enligt brandkåren var det explosionen och inte branden som förstört huset.

Brandkårens teori var att explosionen berodde på att det fanns gasflaskor i huset.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.