Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Han skar in hakkorset själv"

Polisen misstänker nu att David von Arnold skulle ha ristat in hakkorset själv.
1 av 1

Polisen misstänker nu att David von Arnold skulle ha ristat in hakkorset själv.

ADAM IHSE / SCANPIX

Nyheter | 18/09/2010 16:35

David von Arnold Antoni (sd) anmälde okända gärningsmän för bland annat grovt frihetsberövande och grov misshandel. Nu påvisar rättsläkaren att allting mycket väl kan vara påhittat.

MALMÖ. – Det här är för jävligt, inte bara att han kostade resurser, utan det han har gjort kan inte vara annat än röstfiske, säger en polis med mycket god insyn i utredningen till Sydsvenskan.

David von Arnold Antoni hävdade att han skulle ha blivit attackerad av två män som talade med ett arab-liknande språk. De skulle ha hållit honom fången i sverigedemokratens lägenhet och avslutat dådet med att skära in ett hakkors i von Arnolds panna. Detta bestrids av en rättsläkare.

– Där är vissa tvivel på sanningshalten i det han säger. Rättsläkaren har gjort en bedömning av skadorna och jämfört det med den berättelse han själv har uppgett. Det finns tvivel på skadornas uppkomst, säger Magnus Andersson, chef för kriminalroteln vid Malmöpolisen till Radio Malmöhus till Sydsvenskan.

Offret menar vidare att polisens ska ha uttnyttjat angränsningen till valet som anledning för att släppa nyheten vid detta tillfälle.

– Det finns säkert dem som kan dra nytta av det i valet.

24-åringen kan nu åtalas för falskt alarm och försvårande av polisens arbete.