- Foto: Joel Ryan/AP/Scanpix

Björn Ulvaeus arg på Dansk folkepartis låtstöld

Egen text till Abba-låt gör upphovsmännen förbannade.


Mamma Pia. Så hetter Abba-låten Mamma Mia när främlingsfientliga Dansk folkepartis ungdomsförbund hyllade sin partiledare Pia Kjærsgaard på partiets kongress.

Men den egenkomponerade texten till Abba-melodin faller inte upphovsmännen i smaken.

– Detta är inte något vi känner till. Och det är inte något vi ställer upp på. Vi kommer naturligtvis att titta närmare på detta, säger Görel Hanser, Björn Ulvaeus och Benny Anderssons manager, till Modkraft.dk.

Och Björn Ulvaeus har dessutom hört av sig till Dansk folkeparti och förklarat att deras melodilån är oacceptabelt.

"Abba tillåter aldrig att deras musik används i politiska sammanhang. Det har vi också framfört till Dansk folkeparti", meddelar han via Universal Music Publishing.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.