Google kraschade

Världens största sökmotor låg nere i en timme.


Under lördagseftermiddagen var det stora problem hos Google, världens populäraste sökmotor med runt 70 procent av alla sökningar på internet.

"Vad som hände? Mycket enkelt, ett mänskligt misstag", förklarade Marissa Meyers, Googles vice chef för sökprodukter, på företagets blogg.

Google skulle på morgonen uppdatera en lista med problematiska webbsidor. Men ett misstag i inmatningen gjorde att alla webbsidor listade som problematiska. Användaren möttes bara av en text: "Varning! Den här sidan kan skada din dator."

Företaget ska nu "noga utreda" händelsen och sätta in åtgärder för att förhindra att den upprepas i framtiden, uppger TT.

Denna text var det man möttes av när man gick in på Google och klickade på valfritt sökresulat någon gång mellan 15.30 och 16.25 svensk tid:

Varning- datorn kan skadas om du besöker den här webbplatsen!

Förslag:

Återvänd till föregående sida och välj ett annat resultat.

Pröva en ny sökning för att hitta det du letar efter.

Du kan också fortsätta till http://www.nyheter24.se på egen risk. Mer information om problemen vi upptäckte hittar du på Googles Safe Browsing-diagnostiksida för den här webbplatsen.

Mer information om hur du skyddar dig själv från skadliga program på nätet finns på StopBadware.org.

Om du äger den här webbplatsen kan du begära att webbplatsen granskas med hjälp av Googles verktyg för webbansvariga. Mer information om granskningsprocessen finns på Googles Hjälpcenter för webbansvariga.

Rådet ges av Google.

Nyheter24 pratade under eftermiddagen, när problemet fortfarande var i full gång, med Helena Lidén som tillfälligt tar hand om Googles presskontakter i Sverige

– Jag vet inte vad det är för problem just nu.

Kan det röra sig om någon som hackat sajten?

– Jag har absolut ingen aning just nu. Vi försöker undersöka vad det är för problem, säger Helena Lidén till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

1 timme sedan
"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.