- Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Ohly: Regeringen måste ändra linje kring kriget

Vänsterledaren säger att det återstår att se om de rödgröna kan komma överens med regeringen om den svenska insatsen i Afghanistan.


STOCKHOLM. Vänsterledaren Lars Ohly säger, efter s-ledaren Mona Sahlins möte med statsminister Fredrik Reinfeldt under torsdagen, att han kan tänka sig att kompromissa med allianspartierna trupperna i Afghanistan.

– Men det krävs rejäla förändringar i regeringens politik, säger Ohly till Politikerbloggen.

Och det är långt ifrån säkert att de sju partierna kan komma överens och på så sätt lämna sverigedemokraterna utanför inflytande.

– Om det ska bli en överenskommelse så måste alla de tre rödgröna partierna vara med. Det har varit vårt budskap hela tiden. Om det är möjligt att få en sådan överenskommelse mellan sju partier vågar jag inte säga ännu. Den bedömningen återstår att göra.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp på attackrapporter

Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

2 timmar sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Polisen rapporterar om stöld, Vimmerby

3 timmar sedan
"Inbrott i butik i centrala Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.