Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flygledare hade knark i lada

- 06/12/2010, 19:03 -
... Kastrups flygplats i Köpenhamn.
1 av 3

... Kastrups flygplats i Köpenhamn.

Johan Nilsson / SCANPIX

37-åringen har ett ansvarsfullt jobb på...
2 av 3

37-åringen har ett ansvarsfullt jobb på...

Johan Nilsson / SCANPIX

Men i sin lada i skånska Staffanstorp odlar han dessutom marijuana.
3 av 3

Men i sin lada i skånska Staffanstorp odlar han dessutom marijuana.

Hasse Holmberg/Scanpix

37-åringen lyfter 38 000 kronor i månaden på jobbbet som flygledare på Kastrups flygplats i Köpenhamn - men mycket vill ha mer. I sin skånska lada hade han en också en stor cannabisodling.

STAFFANSTORP. Mannen har ett ansvarsfullt jobb på Kastrups internationella flygplats utanför Köpenhamn. Och i lönekuvertet varje månad meddelas att han kvitterar ut 38 000 kronor före skatt.

Men på andra sidan sundet försörjde han sig dessutom på att kränga cannabis i stor skala.

Vid en husrannsakan hittade polisen en stor cannabisodling som vägde drygt åtta kilo, uppger Skånskan.

Nu åtalas 37-åringen för grovt narkotikabrott.

Det var den 19 oktober som mannen stoppades av svensk polis i Malmö - på väg till sitt jobb på Kastrups flygplats. Man misstänkte att han var full bakom ratten.

Inte nog med det - han visade sig vid provtagning dessutom ha kokain i blodet. Och eftersom centralstimulerande droger snabbt går ut ur kroppen hade han sannolikt nyss fyllt näsan med drogen.

Man gjorde en husrannsakan hos mannen och där rullades hela narkotikaverksamheten upp, uppger Skånskan.

I köket hittade polisen 150 gram hasch. I en burk intill haschkakan låg 2 050 kronor samt 8 650 danska kronor. Mannen hade även 3 000 kronor samt 1 000 norska kronor på sig och i hans bilen fanns 3 000 danska kronor.

Inne i huset fanns också en elmätare som polisen tror att 37-åringen olovligt har felkopplat för att slippa betala ström.

Strömmen visade sig snart användas till en omfattande cannabisodling på övervåningen i en lada alldeles intill bostaden.

Där växte 100 cannabisplantor på blomstänglar.

Där fanns också spår efter tidigare odlingsverksamhet samt ännu mer kokain.

37-åringen nekar till brott, men hävdar att han låtit en annan person hyra ladan för att där odla marijuanan.

37-åringens flickvän, som bor tillsammans med mannen, säger sig inte ha haft en aning om vad som pågått. Däremot säger hon sig ha hittat en haschbit vid ett tillfälle.

Trots mannens höga lön och lönsamma extrainkomster har han 140 000 danska kronor i skulder hos kronofogden, rapporterar Skånskan.