Skandalpolisen ska ha spelat in barnporr, har flera misshandelsdomar mot sig och har gjort olagliga sökningar i brottsregistret. OBS! Polisen på bilden har inget samband med artikeln.
1 av 2
Skandalpolisen ska ha spelat in barnporr, har flera misshandelsdomar mot sig och har gjort olagliga sökningar i brottsregistret. OBS! Polisen på bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Artiz

Dömd polis kräver skadestånd

Dömd för misshandel och har spelat in porrfilm i sin tjänsteuniform. Nu får han sparken - men det vägrar han ta. Polismannen kräver skadestånd och att få behålla jobbet.


Det här är polismannens brotts-CV

* Dömd för ringa misshandel vid två tillfällen i tjänsten

* Dömd för misshandel av normalgraden i tjänsten

* Dömd för dataintrång efter olagliga slagningar

* Dömd för egenmäktigt förfarande på arbetsplatsen

* Dömd för förolämpning

* Tidigare åtalad för barnporrinnehav och sexuellt ofredande - dock friad

STOCKHOLM. Han är dömd för sammanlagt tre fall av misshandel i tjänsten. Dessutom har han gjort olagliga slagningar i brottsregistret och han har stått åtalad för såväl barnpornografibrott som sexuellt ofredande, uppger tidningen Metro.

Men själv menar han sig vara helt oskyldig.

– Jag har nekat till alla påstådda brottsanklagelser och gör det även i dag. En polis skall inte begå brott vilket jag heller inte gjort, säger han till Metro.

Nu kräver polismannen skadestånd på 100 000 kronor samt att han avskedandet ogiltigförklaras.

Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd är inte av samma uppfattning. Den ser i stället särskilt allvarligt på våldsbrotten och på dataintrånget i samband med att han olovligen gjort slagningar i brottsregistret.

Han har dessutom varit åtalad - men friades - för innehav av barnporr och sexuellt ofredande av en ung flicka. Han har också själv spelat in porrfilmer med en ung flicka - iklädd sin tjänsteuniform.

Men eftersom det gått lång tid innan de påträffades i polismannens skåp på polisstationen av kollegor fick han inget disciplinärt straff och man kunde inte heller med säkerhet fastställa om det var hans riktiga tjänsteuniform och tjänstevapen som använts i porrfilmerna.

Polismannen invänder nu mot att han sparkats på grundval av bland annat en misshandel som inträffade 2005 - men som han först nu blivit dömd för. Den långa handläggningstiden har gjort att personalansvarsnämnden inte kunnat avskeda honom förrän nu.

– Tidsperspektivet är bara ett av flera skäl att överklaga, säger polismannen till Metro.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 29 mars

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

1 timme sedan
Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.