Onsdag 16 Jun
Stockholm

Dömd mördare hade eget företag - och haschaffärer

I razzian hittade polisen dessutom en AK-47:a och en rad andra vapen. Den tidigare morddömde företagaren åtalas därför också för förberedelse till rån.
1 av 2
I razzian hittade polisen dessutom en AK-47:a och en rad andra vapen. Den tidigare morddömde företagaren åtalas därför också för förberedelse till rån. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Haschkakorna i Knivsta vägde sammanlagt 46 kilo. Ett av de största beslagen på mycket länge i Uppsalatrakten.
2 av 2
Haschkakorna i Knivsta vägde sammanlagt 46 kilo. Ett av de största beslagen på mycket länge i Uppsalatrakten. Foto: Tullen

På ytan var den tidigare dömde mördaren - som sedan flera år avtjänat sitt straff - återanpassad. Han jobbade som egenföretagare och hade inga anmärkningar mot sig. Förrän polisen hittade ett rekordparti hasch i hans villa.– Det här är ett av de största beslagen vi gjort.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KNIVSTA. När tullen spanade på ett antal personer - kända för att hantera stora mängder narkotika - såg man dem komma ut ur ett hus i Knivsta med stora papperspåsar.

När tullens personal slog till mot dem på en adress i Nacka visade sig påsarna innehålla sex kilo hasch.

– Detta ledde till att vi började spana på den här adressen i Knivsta, säger Ove Dahlberg vid Uppsalapolisen till Upsala Nya Tidning.

I huset bodde en man som tidigare avtjänat ett tolvårigt fängelsestraff för mord på en man 1998. I sitt nya "hederliga" liv drev han ett eget företag och hade inga anmärkningar på sig.

Men i slutet av oktober slog så polisen till mot en verkstad som tillhörde mannens företag. Haschdoften slog emot dem som en varm ugn.

Inslagna i plast hittade man sammanlagt 46 kilo cannabis i form av bruna kakor.

– Det här är ett av de största beslagen vi gjort under det senaste decenniet, säger Ove Dahlberg, chef för spaningsroteln vid Uppsalapolisen, till UNT.

Enligt Dahlberg kan partiet vara värt runt fyra-fem miljoner kronor i missbrukarledet.

Mannen medger under rättegången, som startade i tisdags, att haschet är hans. Däremot nekar han till en annan åtalspunkt - förberedelse till grovt rån.

Under husrannsakan mot företagaren hittades nämligen också en AK-47:a, ett gevär, ett par pistoler, ammunition, rånarluva, skyddsvästar samt ett par stulna bilar med falska registreringsskyltar, uppger UNT.

Enligt åklagaren ”en komplett rånarutrustning”.

Kommentera
Kopiera länk
Dela