Den 16-åriga flickan, beskrivs som en exemplarisk tonåring. Hon älskade musikaler och ikebana - japanska blomsterarrangemanang.
1 av 2
Den 16-åriga flickan, beskrivs som en exemplarisk tonåring. Hon älskade musikaler och ikebana - japanska blomsterarrangemanang. - Foto: KATSUMI KASAHARA/AP/Scanpix
Men på trettondagsafton tog hennes barndomskompis 16-åringens liv i ett kärleksdrama. Polisen skickade aldrig någon bil till platsen. Pojkens pappa hittade sin son död - och flickan svårt misshandlad.
2 av 2
Men på trettondagsafton tog hennes barndomskompis 16-åringens liv i ett kärleksdrama. Polisen skickade aldrig någon bil till platsen. Pojkens pappa hittade sin son död - och flickan svårt misshandlad. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

17-åringen misshandlade henne - tog sitt eget liv

Polisen misstänker att pojken först brutalt misshandlade flickan och därefter tog sitt eget liv i kärleksdramat på Ekerö.– Det måste ha slagit slint, säger polisen.


EKERÖ. Inledningsvis misstänkte man att en tredje person varit inblandad i tragedin på Ekerö utanför Stockholm där två tonåringar hittades blodiga sent på trettondagsafton.

Men det spåret avskrevs snart - och nu tror sig polisen ha kartlagt tonårstragedin: Det rör sig om olycklig kärlek som spårat ur.

– Hon beskrev honom som genomsnäll och genomlugn, säger en av flickans nära anhöriga till Aftonbladet.

Umgicks ofta

Men när 17-åringen insåg att hans starka känslor var obesvarade slog det slint. Han tros ha misshandlat henne brutalt med en hammare och en morakniv. För att därefter skära strupen av sig själv.

Tonåringarna blev nära vänner under uppväxtåren på Ekerö och höll kontakten även sedan flickan flyttat därifrån. 16-åringen besökte honom ofta i radhusområdet på ön där han bodde tillsammans med sin pappa.

Men i onsdags hände någonting. Flickan hade träffat en kille och det fick 17-åringen att se rött. I förhör med klasskompisar har polisen kunnat skönja ett mönster: Obesvarad kärlek.

– De har varit kompisar. Men han har varit kär i henne, vilket varit obesvarat. Och nu hade hon träffat en annan kille som hon blivit förälskad i, säger en person med insyn till Aftonbladet.

Skickade sms

Under kvällens lopp ska 16-åringen, enligt Expressen, ha skickat flera sms till sin yngre syster. Allt eftersom blev de allt mer obegripliga - vilket tros ha med hennes skador att göra.

Mamman blev orolig och när flickan inte svarade på vare sig sms eller telefonsamtal ringde hon till slut polisen klockan 23.

Men någon patrullbil skickades aldrig till platsen.

I stället åkte pappan hem sent på kvällen. Och gjorde den fasansfulla upptäckten. I sovrummet på övervåningen hittade han sin döde son på golvet. Flickan låg svårt skadad på en soffa med mobiltelefonen i handen.

Hon gick inte att få kontakt med.

Ambitiösa

Båda ungdomarna beskrivs som mycket skötsamma och ambitiösa. Flickan tog teaterlektioner och var mönsterelev med MVG i alla ämnen förutom idrott.

– Hon har egentligen aldrig gjort något fel. Det är knappt så man tror att hon har varit tonåring, säger en anhörig till Aftonbladet.

17-åringen pluggade teknikprogrammet med flyginriktning.

– Han var en otroligt ambitiös och omtyckt elev, säger rektorn.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

EU inför ytterligare sanktioner mot Hamas

EU inför nya sanktioner mot terrorstämplade Hamas och Islamiska Jihad efter terrorattacken mot Israel den 7 oktober i fjol. Nu inkluderas även tre av rörelsernas väpnade grenar.

Ica-butik ger bort gratis varor – varje vecka

1 timme sedan
I ekonomiskt kärva tider har en Ica-butik i Mellansverige valt att belöna sina stammisar. De ger bort en gratis vara varje vecka till en av sina kunder. – De är jätteglada, säger butiksbiträdet Linnéa till Nyheter24.

Kramfors: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Centrum, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar i en bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Förändringen på Leos lekland – så påverkas kunderna

2 timmar sedan
Leos Lekland byter design, inredning och hemsida. Nyheter24 har pratat med Gabriel Bergqvist, Marknadschef på Leos Lekland, som berättar hur förändringarna påverkar kunderna.