Saknad kvinna tros vara kidnappad

Polisen misstänker att den kvinna som försvunnit utanför Gällivare är kidnappad.


Polisen är inte säker. Men misstankarna pekar i en mycket olustig riktning. Den 29-åriga kvinnan som spårlöst försvann utanför Gällivare kan vara kidnappad.

- Man kan spekulera om det, nu fortsätter vi i alla fall med en brottsutredning där rubriceringen är människorov, säger Yngve Hansson, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Sökandet i området där hennes bil hittades avslutades på söndagskvällen. Polisens bedömning är att kvinnan inte finns där.

I ett pressmeddelande på måndagen skrev polisen att bilen har undersökts av tekniker, förhör har hållits med vittnen och fler förhör kommer att hållas. Polisen vill inte gå ut med några detaljer från den pågående utredningen. I meddelandet konstateras också att det inte fanns någon misstänkt på måndagen.

Arbetsintervju

Försvinnandet är en gåta. Sedan i lördags kväll har poliser med hundar letat i ett område kring den rastplats intill E 10 vid Stenbron strax sydost om Gällivare där kvinnans bil hittades. Under söndagen sattes även en helikopter med värmekamera in i sökandet.

Också frivilliga från lokalbefolkningen och hemvärnet har deltagit i arbetet. Men sent på söndagskvällen avbröts det resultatlösa sökandet.

Kvinnan lämnade hemmet i Piteå i fredags för att åka till en arbetsintervju på lördagen i Jukkasjärvi, dit hon aldrig kom.

Natten skulle hon tillbringa hos bekanta i Gällivare men dök heller inte upp där. Hennes pojkvän larmade polisen i lördags förmiddag, och vid 16-tiden hittades hennes bil vid rastplatsen. Bilen var låst, oskadd och i den fanns vissa av hennes personliga ägodelar, bland annat hennes ytterkläder.Skötsam

Alla slags tips från allmänheten i ärendet efterlyses nu av polisen. Ett fotografi på kvinnan skickades till landets medier på söndagen.

Polisen ser mycket allvarligt på försvinnandet. Kvinnan förekommer inte i brottsregistret, har ingen känd depression eller annan sjukdomsbild, inga tidigare försvinnanden bakom sig och anses vara mycket skötsam.

- Vi funderar nu på hur vi ska gå vidare med det här. Vi vidtar vissa åtgärder, men det är sånt som vi inte brukar gå ut med, säger Olle Kvarnerås, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral i Luleå till TT.

Han säger att det finns teorier om vad som kan ha hänt, men ingen som är understödd av fakta.

TT/Aaron Israelson

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!