Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åklagaren i Assangefall påstås vara manshatare

Julian Assange anländer till Belmarsh Magistrates Court i London. Fram till på onsdag ska det avgöras om...
1 av 2

Julian Assange anländer till Belmarsh Magistrates Court i London. Fram till på onsdag ska det avgöras om...

Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix

2 av 2

ADAM IHSE / SCANPIX

Nyheter | 07/02/2011 20:39

Marianne Ny påstås vara obalanserad.

LONDON. Pensionerade lagmannen Brita Sundberg-Weitman kallades under måndagen som vittne av våldtäktsmisstänkte Julian Assanges försvarsadvokater i förhandlingen om Assange ska utlämnas till Sverige.

Där vittnade hon om att vad hon anser vara ett "extremt konsigt" rättsfall och pekade ut den svenska åklagaren Marianne Ny som en manshatare som "tappat balansen".

– Hon verkar ta för givet att alla som åtalas är skyldiga. Hon är så upptagen med att fokusera på våldtagna kvinnor att hon förlorat balansen, sa Sundberg-Weitman till den brittiska domstolen och fortsatte med att konstatera att Marianne Ny är "tämligen partisk i sin uppfattning om män".

Under dagen bekräftades också att Assange sannolikt ska åtalas, inte bara förhöras, varför utlämningen anses viktig, uppger The Independent.

Assanges brittiska försvarsadvokater uttrycke också oro över att Sverige ska duka under eventuell press från USA och lämna ut Assange om amerikanska myndigheter kräver det.