Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Än dyrare slutnota för ESF i Malmö

- 13/02/2009, 06:46 -

Ideella föreningen ESF Norden 2008 har begärt sig i konkurs.

Arrangören bakom European Social Forum (ESF) som hölls i Malmö i september förra året, har begärt sig själv i konkurs. Föreningen har skulder på ungefär 1,6 miljoner kronor, varav den största delen är till Malmö stad, skriver Sydsvenskan.

Det sociala forumet finansierades delvis av föreningar, privatpersoner och deltagaravgifter, men det största bidraget på 2,5 miljoner kronor kom direkt från Malmö stad efter ett politiskt beslut. Kommunen ställde även upp med lokaler till aktiviteterna.

– Vi har en hel del lokalhyra kvar att betala till Malmö stad. Men Malmö stad har också fått oerhört mycket tillbaka genom forumet, säger Thaher Pelaseyed, styrelseledamot i ESF Norden, till tidningen.

Intäkterna från ESF blev mindre än väntat, och medan 15 000 gick i den största demonstrationen, deltog endast 8 000 i själva forumet.

Tidigare i veckan uppmärksammades även den totalt 26,5 miljoner kronor stora notan för polisinsatserna i samband med ESF i fjol.

Skrivet av: