Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Antonsson avfärdar Mias uttalanden

Nyheter | 14/02/2009 21:37

"Detta är Liza Marklunds försök att skriva sig fri från ansvar."

Turerna i Gömda-debatten fortsätter. Monica Antonsson bemöter nu Mia Eriksson och Liza Marklunds uttalanden på sin blogg.

När Nyheter24 tidigare i dag talade med Antonsson kommenterade hon delar av de uppgifter Mia Eriksson och Liza Marklund gått ut med, bland annat de nya bevisen för att Eriksson fått asyl i USA. På sin blogg utvecklar Antonsson resonemanget och bemöter i punkt efter punkt de bevis som Mia Eriksson under de senaste dagarna lagt fram för sin sak.

Bevisen utgår från Mias egna historier

”Lögn efter lögn radas upp till ackompanjemang av fullständigt värdelösa handlingar som ni dessutom har mage att ta betalt för. Förutom asylhandlingen (som jag aldrig bestridit) rör det sig ENBART om partsinlagor skrivna av tjänstemän som refererar Mias egna uppgifter. Som bevis är de följaktligen helt värdelösa”, skriver Monica Antonsson i sin blogg och riktar sig direkt till Aftonbladets chefredaktörer Jan Helin och Kalle Jungkvist.

Antonsson menar således att flera av de så kallade bevis som Mia Eriksson lägger fram är handlingar från olika myndigheter som bara utgår från hennes egen berättelse. Vilket enligt Antonssons mening gör dem värdelösa.

Hot från en familj som inte fanns

Som exempel nämner Antonsson utlåtanden från Omsorgsnämnden i Botkyrka från den 20 oktober 1993, där det uppges att Mia lever under hot från ett av sina barns biologiska pappa, hans vänner och familj.

”Familjen lever under ständigt hot från Saras biologiske far, hans släkt och vänner”, står det i Omsorgsnämndens protokoll.

Men enligt Antonsson hade pappan inte ens någon släkt i Sverige. Några överhängande hot från hans familj kan därför inte ha förekommit.

"Det är lögn"

Ett av de dokument som Aftonbladet publicerat är ett läkarutlåtande från Försäkringskassan i maj 1991:

"I samband med Saras födelse började fadern misshandla både dottern och hennes mor. Fadern flyttade så småningom från dem, men fortsatte att hota, har bla försökt strypa både mor och dotter vilket han också blivit dömd för. Vid något tillfälle har fadern försökt köra över sin dotter med bil. Förföljelsen har fortsatt även sedan modern gift om sig. Han har vid flera tillfällen hotat att mörda hela familjen. Familjen lever sedan 1 1/2 år tillbaka gömda", står det i utlåtandet som publicerats i Aftonbladet.

Monica Antonsson ställer sig frågande till varifrån uppgifterna kommer.

”Jag slår vad om att detta läkarutlåtande grundar sig ENBART på Mias uppgifter, dvs att försäkringskassan inte har kollat upp med polis eller annan myndighet att uppgifterna är sanna. Har Aftonbladet kollat detta?

Osama är INTE dömd för att ha försökt strypa sin dotter. Det är lögn. Och det finns inga som helst belägg för att han skulle ha försökt köra över sin dotter med bil”, skriver Antonsson på sin blogg.

Marklund svär sig fri

Antonsson menar att Liza Marklund nu använder Mia Eriksson för att svära sig själv fri från skuld och steg för steg distansera sig själv från sanningshalten i Gömda.

– Gömda är sann. Jag står för den här historien och Liza får stå för sin roman, säger Mia Eriksson till Aftonbladet.

”Detta är Liza Marklunds försök att skriva sig fri från ansvar för böckerna Gömda och Asyl.

Hon skyller på Mia som inte har vett att förstå hur utnyttjad hon blir av sin forna kollega", skriver Antonsson på sin blogg.

"Nonsens"

”De så kallade bevis som Mia och Aftonbladet i dag lagt fram i Aftonbladet är bara nonsens. De bevisar absolut ingenting utom att Mia skrämt upp sig själv och lyckats få hela socialtjänsten med på tåget.

Övriga handlingar från socialtjänst, försäkringskassa och åklagare är ingenting annat än referat av vad Mia själv har påstått på myndigheten. I inget fall har uppgiften kontrollerats", skriver Antonsson på sin blogg.

Tonen i Gömda-debatten har skruvats upp ytterligare och ännu lär det sista ordet vara långtifrån sagt.

Skrivet av: