Barnsexdömd söker barnvaktsjobb

- 22/03/2011, 08:19 -

TV4 Nyheterna

Pedofilen har startat barnvaktsföretag.

STOCKHOLM. En 38-årig man som dömts för grovt sexuellt utnyttjande av underårig för mindre än fyra år sedan, efter att han upprepade gånger förgripit sig på en åttaårig pojke, försöker nu ihärdigt få nya kontakter med barn.

Mannen söker barnvaktsjobb på olika sajter och har till och med startat en barnvaktsfirma.

38-åringen säger också när han söker jobb att han är ostraffad men till skillnad från i skolor och inom barnomsorgen så omfattas inte privata barnvaktstjänster av lagen om registerkontroll.

Den övergreppsdömde 38-åringen har registrerat sig på tjänstesajten grannar.se tio gånger med syftet att få jobba med barn. Han uppger där olika adress varje gång för att framstå som en granne i närområdet.

Barnvaktsmarknaden har exploderat efter att RUT-avdraget infördes och Björn Sellström, chef för barnpornografigruppen vid Rikskrim, menar att lagarna inte ger ett tillräckligt bra skydd mot pedofiler i dagsläget.

- Det finns ingen kontroll av den här branschen. Som det ser ut i dag kan ju vem som helst kalla sig barnvakt. Det är bara att skriva det och annonsera ut sina tjänster, säger Björn Sellström till SvD.