Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

70 ungdomar gripna i knarkhärva

Efter två månaders spaningsarbete kunde Malmöpolisen gripa ett 70-tal personer med kopplingar till droghandeln utanför internetkafét.
1 av 1

Efter två månaders spaningsarbete kunde Malmöpolisen gripa ett 70-tal personer med kopplingar till droghandeln utanför internetkafét.

CannabisInfo

Nyheter | 08/04/2011 19:13

Polisen chockade över omfattningen.– Jag hade aldrig trott att det var så här omfattande, berättar en av narkotikaspanarna.

MALMÖ. Det dröjde inte länge innan spaningsarbetet som inleddes mot internetkaféet, beläget i Malmös södra innerstad, gav resultat.

Polisen kunde genast bevittna flera knarkaffärer - i timmen - som gjordes mitt på gatan utanför kafét.

– Jag hade aldrig trott att det var så här omfattande, säger Jakob Wingqvist, som arbetat inom narkotikaspaning i tio år till Sydsvenskan.

Fast internetkaféts ägare tros inte ha några kopplingar till droghandeln.

70 personer gripna

Hittils har ett 70-tal personer gripits efter misstankar om narkotikabrott. Samtliga gripna är av ung ålder och gärningsmännen befinner sig främst i övre tonåren.

Civilspaningen har genererat ett 20-tal gripna langare, eller säljare - samt ett cannabisbeslag på ungefär två och ett halvt kilo.

Men polisen misstänker att internetkaféet knappast är det enda stället för sådana här typer av drogaktiviteter.

– Man behöver inte vara någon superpolis för att se vart det sker. Problemet är att vi inte har resurser för att komma till rätta med problemen, säger Wingqvist.

Den yngsta av langarna är tretton år gammal.