19-åring begärs häktad för gymnasielärarmord i Hofors

- 15/04/2011, 10:04 -

Privat

Sedan tidigare sitter två 20-åringar - en kille och en tjej - häktade för mordet på gymnasieläraren Tommy Johansson. Nu begärs en tredje misstänkt - en 19-åring också häktad.

HOFORS. 19-åringen greps och anhölls under torsdagen misstänkt för delaktighet i det våldsamma mordet på gymnasieläraren Tommy Johansson.

Under fredagen begärs 19-åringen häktad. Eleven greps efter förhör med de två redan häktade 20-åringarna - en man och en kvinna - som dock länge lyckats mörka 19-åringens inblanding, skriver Gefle Dagblad.

Under onsdagskvällen skedde ett genombrott i utredningen och polisen tror sig nu veta att 19-åringen också han befann sig i Tommy Johanssons lägenhet när läraren misshandlades till döds.

– Att det kunde misstänkas att 19-åringen var delaktig i mordet framkom i en förhörsuppgift. Att det skulle finnas en tredje gärningsman var inget som vi hade misstänkt fram till dess, säger kammaråklagare Krister Frykman till GD.

Men nu säger sig åklagare Frykman ha en ganska klar bild av händelseförloppet under mordkvällen.

– Jag påstår att han varit på plats, och att han har varit delaktig i mordet.

19-åringen är tidigare i år dömd för snatteri tillsammans med en medlem i en lokal supportergrupp till mc-gänget Bandidos. Dock tror man inte att mordet på läraren har någon koppling till organiserad brottslighet.