Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bror misshandlade sin syster

Nyheter | 19/02/2009 08:54

Mannen ville inte att systern skulle umgås med en viss kompis.

HÖRBY. Det var i maj 2008 som en diskussion mellan brodern och hans syster urartade. Mannen ville inte att systern skulle umgås med en av sina kompisar och började slå henne.

Systern flydde då till en vän till familjen, som ordnade med skyddat boende. Där gömde hon sig från sina släktingar i två månaders tid. Men till slut råkade hon stöta på sin syster, som krävde att anmälan mot brodern drogs tillbaka. Snart var hela familjen inblandad i dispyten.

Broderns morbror vittnade för honom i rätten och menade att han inte befunnit sig i bostaden vid tillfället. Tingsrätten bedömer dock inte morbrodern som trovärdig, eftersom systern inte skulle ha gömt sig i två månader om ingenting hänt.

Så sent som i oktober 2006 dömdes brodern för övergrepp i rättssak, skriver Skånskan. Tingsrätten anser att mannen bör få fängelse, eftersom han slagit systern i hennes hem, där hon borde få känna sig trygg.

Skrivet av: