Trelleborg JO-anmäls

Borde givit vård istället för att döda mannen


Ordföranden för Schizofreniföreningen i Skåne JO-anmäler Trelleborgs kommun efter att en psykiskt sjuk man sköts till döds av polis i Böste utanför Trelleborg.

Anledningen är att han anser att kommunen brustit i ansvar genom att inte erbjuda hjälp till den psykiskt sjuka mannen. Han vill nu att JO granskar om Trelleborgs kommun följt de lagar och beslut som gäller när det handlar om att erbjuda vård och hjälp till psykiskt sjuka .

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

1 timme sedan
En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.