Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Man förolämpad av polis i badtofflor

Nyheter | 02/09/2009 11:15

Lundaman JO-anmäler polis efter toffelincident.

LANDSKRONA. En Lundaman JO-anmäler en händelse där en polis uppträdde i badtofflor och shorts. Polisen hade innan stoppat Lundamannen som anklagades för att ha kört om en annan bil på insidan.

Söndagen den 26 juli vid 19-tiden var familjen på E 6 mellan Helsingborg och Landskrona. Då körde en personbil upp jämsides och en av personerna i bilen visade sin polisbricka samt bad föraren i Lund att stanna fordonet, enligt Helsingborgs Dagblad.

När Lundamannen såg polisen komma emot honom i badtofflor och shorts blev han märkbart störd. Han nekade till några trafikförseelser och ifrågasatte i stället polisens agerande och klädval.

Lundamannen fick tillbaka sitt körkort, men polisen skrev en anmälan om händelsen.

I sin anmälan till Justitieombudsmannen ifrågasätter mannen om det är förenligt med polisens föreskrifter att göra den typen av ingripanden utanför tjänsten, i privatbil och utan exempelvis blåljus, skriver Helsingborgs Dagblad.

Skrivet av: