Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man förolämpad av polis i badtofflor

Nyheter | 02/09/2009 11:15

Lundaman JO-anmäler polis efter toffelincident.

LANDSKRONA. En Lundaman JO-anmäler en händelse där en polis uppträdde i badtofflor och shorts. Polisen hade innan stoppat Lundamannen som anklagades för att ha kört om en annan bil på insidan.

Söndagen den 26 juli vid 19-tiden var familjen på E 6 mellan Helsingborg och Landskrona. Då körde en personbil upp jämsides och en av personerna i bilen visade sin polisbricka samt bad föraren i Lund att stanna fordonet, enligt Helsingborgs Dagblad.

När Lundamannen såg polisen komma emot honom i badtofflor och shorts blev han märkbart störd. Han nekade till några trafikförseelser och ifrågasatte i stället polisens agerande och klädval.

Lundamannen fick tillbaka sitt körkort, men polisen skrev en anmälan om händelsen.

I sin anmälan till Justitieombudsmannen ifrågasätter mannen om det är förenligt med polisens föreskrifter att göra den typen av ingripanden utanför tjänsten, i privatbil och utan exempelvis blåljus, skriver Helsingborgs Dagblad.

Skrivet av: