Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han ska avslöja den "feministiska konspirationen"

- 17/05/2011, 11:40 -

"Det finns de som tjänar pengar på att pumpa ut myten om kvinnors underordning. Det är allt ifrån genusforskare, utredare, föreläsare och krönikörer."

Han är civilingenjören som blivit samhällsdebattören som blivit genusdebattören. Men inte vilken debattör som helst. Nej, Pär Ström har upptäckt att han har ett uppdrag: Han måste avslöja den feministiska myten. För om inte han gör det, vem gör det då?

Det handlar om "kriget mellan könen", som Pär Ström menar att feminister bedriver i syfte att främja den "egna gruppen ( alltså kvinnorna) under förespeglingen att främja jämställdhet", vilket han skrev i sin bok: "Mansförtryck och Kvinnovälde".

I dag är han aktuell med sin nya bok: "Sex feministiska myter".

Feministisk konspiration

Kort och gott menar Ström att könen aldrig har varit, inte är och aldrig kommer att vara en social konstruktion. Han tror sig därmed slå sönder Simone de Beauvoirs berömda mening: "Man föds inte till kvinna, man blir det".

Men det intressanta är förstås den stora konspiration som Pär Ström ser som sitt uppdrag att först och främst avslöja för allmänheten, men sedan också sätta stopp för.

– Det finns de som tjänar pengar på att pumpa ut myten om kvinnors underordning. Det är allt ifrån genusforskare, utredare, föreläsare och krönikörer, säger Pär Ström till Nyheter24.

Har du upplevt något motstånd från denna "grupp"?

– Ja, alltså de bemöter mig ju oftast med påhopp och inte argument.

Vilka ingår i denna grupp, kan du ge några exempel?

– Det går inte att definera en lista på vilka som ingår. Men det finns en "värld" som bygger hela sin existens på denna myt.

Ingår Hanna Fridén, som du debatterade mot i radio, i denna "grupp"?

– Det vill jag helst inte svara på.

Hur ska du stoppa denna grupp?

– Genom att sprida riktig och verklighetsförankrad information.

Ny Demokrati

Avslutningsvis vill Ström poängtera att männen är de som är verkligt diskriminerade i Sverige i dag.

– Mansproblemet är ytterst verkligt. Problemet är att det inte är några som intresserar sig för det.

Pär Ström har i dag skickat ut sin nya bok till Sveriges 349 riksdagsledmöter, hela regeringen och ca 100 politiska tjänstemän.

Tankekedjan Den Nya Välfärden, som Pär Ström är integritetsombudsman för, ger ut boken. De låg också till grund för partiet Ny Demokratis partiprogram. I dag sponsras Den Nya Välfärden av Svenskt Näringsliv.