Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna anföll sin pappa med kökskniv

Kvinnan står åtalad för försök till dråp alternativt grov misshandel.
1 av 2

Kvinnan står åtalad för försök till dråp alternativt grov misshandel.

JESSICA GOW / SCANPIX

Polisens test visade att kvinnan var markant påverkad av alkohol.
2 av 2

Polisens test visade att kvinnan var markant påverkad av alkohol.

Gunnar Lundmark / Svd / SCANPIX

Nyheter | 16/06/2011 20:32

En 21-årig kvinna attackerade pappan med kniv efter en kväll på krogen.

GÄVLE. Efter en sen kväll på krogen kom den 21-åriga kvinnan kraftigt berusad hem till sin pappa i Gävle. Ett bråk startade när kvinnan stod på balkongen och rökte.

Pappan, som tidigare hade klagat på att dottern röker för mycket, ville nu själv röka på sin dotters sista cigarett. Då brast det för kvinnan.

– Hon blev arg och började fråga sin pappa om det som hände i hennes barndom. Hon klär av sig och ställer sig i trosor samtidigt som hon säger kom och ta mig då som du gjorde förut, säger Mikael Hedström, presstalesman på polisen Gävleborgs län till Nyheter24.

"Jag skällde ut honom"

Pappan har tidigare blivit anmäld för övergrepp mot sina döttrar men utredningen lades ner. Den 21-åriga kvinnan krävde nu svar på vad som egentligen hade hänt.

– Han skulle röka på min sista cigarett och klagade över att jag rökte mycket, har 21-åringen sagt i förhör.

– Sedan skällde jag ut honom för de sexuella övergreppen när jag var liten.

Kvinnan hävdar att pappan tittat ner i marken och skämts. 21-åringen tog därefter på sig sin morgonrock och gick ut i köket. Från köket tog hon med sig en kniv som hon sedan gick till attack med.

– Hon hävdar att hon blir förbannad och hämtar kniven av en slump. Pappan får mest skrapsår men också en också ett djupare sår i handen, säger Mikael Hedström.

Rejält alkoholpåverkad

Ett utandningsprov gjordes på kvinnan den 22 maj klockan 04:20 på morgonen. Provet visade att hon hade 0.81 milligram per liter luft vilket motsvarar grov rattfylla i trafiken.

Kvinnan är nu åtalad för försök till dråp alternativt grov misshandel.