Spritkunder tvingades ner på golvet

Två maskerade män rånade Systembolaget i Hemlingby köpcentrum i Gävle.


GÄVLE. Mitt i köpruschen vid ett-tiden på dagen på lördagen klev två masekrade män in på systembolaget i Hemlingby köpcentrum i Gävle. Männen tvingade ner ett trettiotal kunder på golvet. En av de maskerade männen bar på något som såg ut som en pistol.

–Vi vet inte om det var en pistol, en soft airgun eller helt enkelt en attrapp. Inget skott avlossades i alla fall och ingen person skadades fysiskt, säger polisens presstalesman Hesam Akbari till GD.se.

Under hot tvingade männen till sig en okänd summa pengar.

– Det hela gick mycket snabbt. Det var över på bara några minuter, fortsätter Hesam Akbari.

Lennart Agén, presschef på Systembolaget, berättar att rånarna inte kom över särskilt mycket pengar.

– De fick inte med sig särskilt mycket pengar. Det är aldrig mycket pengar i kassorna eftersom de ofta töms, säger han till GD.se.

Enligt förundersökningsledaren Per Sjöberg flydde rånarna i en röd, stulen bil. Den misstänkta flyktbilen hittades senare brinnande några kilometer från köpcentrumet.

De båda männen misstänks ha bytt fordon och fortsatt sin flykt, okänt åt vilket håll. Den röda bilen visade sig senare vara stulen i Sandviken.

Gärningsmännen var på lördagskvällen fortfarande på fri hot.

– Vi jobbar på bred front. Vi har förhört vittnen, personal och knackat dörr i närheten av där bilen brann, säger Hesam Akbari till GD.se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!