Pappan hittades död vid en slänt nedanför Folksamskrapan på Södermalm.
1 av 3
Pappan hittades död vid en slänt nedanför Folksamskrapan på Södermalm. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Folksamskrapan och norra Hammarbyhamnen strax nedanför Skanstull.
2 av 3
Folksamskrapan och norra Hammarbyhamnen strax nedanför Skanstull. - Foto: Krister Nyman / SCANPIX
00:43 natten mot den 5 november 2010 lämnar far och dotter Clarion Hotel.
3 av 3
00:43 natten mot den 5 november 2010 lämnar far och dotter Clarion Hotel.

"Dexter-mördaren" dömd till sju års fängelse

21-åriga kvinnan mördade sin pappa efter en krogrunda i Stockholm.


Jämförde sig själv med "Dexter"

Kvinnan har flera gånger i förhör jämfört sig själv med huvudkaraktären i teveserien Dexter, en man som lever ett dubbelliv. På dagen är han polis, på kvällen mördare.

Hon sade senare att hon menade att hon, likt karaktären, hållt upp en fasad. Detta på så vis att hon känt sig depressiv men inte velat visa upp det.

Hon hade lagt in en bild på karaktären Dexter i sin Iphone som visades när hennes pappa ringde.

I dagboksanteckningar har polisen hittat texter om att kvinnan velat döda någon, men hon har nekat till att hon menat allvar.

STOCKHOLM. Först nekade hon till allt, men efter att polisen hittat dolken hennes pappa mördats med i lägenheten ändrades den 21-årige kvinnans historia.

På torsdagen dömdes hon i Stockholms tingsrätt till sju års fängelse.

Det var i november som 21-åringen högg sin pappa i hjärtat med sin dolk efter en utekväll på Södermalm. Enligt hennes utsago ska pappan ha kysst henne och sedan frågat om han fick ligga med henne.

Hon hävdar att pappan då sagt att han ville dö och att hon enbart hjälpt honom att begå självmord, något som inte vore straffbart.

– Det av xx beskrivna händelseförloppet utgör ett sådant självständigt och aktivt medverkande från hennes sida att gärningen inte kan bedömas som medhjälp till självmord. Hennes medverkan är sådan att hon ska bedömas som gärningsman, skriver tingsrätten i domen.

Socialstyrelsen: Inte allvarligt psykiskt störd

Pappan hade 2,49 promille alkohol i blodet enligt obduktionen och flera bekanta till honom har i förhör sagt att han tidigare fått en dyster syn på livet och kunnat säga vad som helst när han var berusad.

21-åringen bedömdes först som allvarligt psykiskt störd men rätten bestämde att det var ett gränsfall och ärendet prövades av Socialstyrelsens rättsliga råd. De kom fram till att kvinnan inte behöver sluten psykiatrisk vård. Således var fängelse den enda möjliga påföljden enligt tingsrätten.

Straffvärdet ligger egentligen på cirka tio år men tingsrätten har bedömt kvinnans låga ålder och psykiska störning som förmildrande omständigheter.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!