Carolinfallet: Åtalet lämnas in

Frågan alla ställer sig: Blev Carolin Stenvall bragd om livet med uppsåt?


GÄLLIVARE. Ännu återstår många frågetecken kring Carolin Stenvalls död. Blev hon mördad av den 51-åriga man, som förvisso erkänt att han bragt henne om livet, men ihärdigt hävdar att en olyckshändelse ligger bakom dödsfallet? Vad föregick egentligen Carolines död? Var de bägge bekanta?

Det enda som verkligen är klarlagt är att det var 51-åringen som höll i vapnet när Carolin Stenvalls sköts vid rastplats 58 den 12 september förra året.

Enligt 51-åringen började det det med att han knuffade Carolin så att hon föll och slog i huvudet mot hans släpvagn. Detta efter en dispyt rörande hans förmåga som bilförare. När mannen märkte att Carolin slagit sig så pass illa att hon var livlös sköt han henne för att försäkra sig om att hon var död. Sedan brände han kroppen och flyttade runt den på flera olika ställen.

Åklagaren köper inte 51-åringens historia utan menar att det handlar om mord. Utredningens fokus har därför legat på att försöka slå hål på berättelsen. Hur det har gått får vi möjligtvis svar på senare under dagen när åklagaren lämnar in sin stämningsansökan vid Gällivare tingsrätt.

– Det är ju möjligt att det kommer att framgå av stämningsansökan eller presskonferensen på måndag, säger Ulrika Schönberg, åklagare, enligt Norrländska Socialdemokraten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.