Carolinfallet: 51-åringen var ensam

Den mordmisstänkte 51-åringen var ensam om att döda Carolin Stenvall, menar åklagaren.


GÄLLIVARE. Polis och åklagare utreder alla möjligheter för att klargöra vad som hände 29-åriga Carolin Stenvall den 12 september 2008. Måndagens förhör med 51-åringen gällde en handske och kriminalteknikernas analys visar att 51-åringen inte hade någon medhjälpare.

– Vi vill understryka att fyndet och/eller omständigheterna under vilket det påträffats inte innebär att någon misstanke om delaktighet i brottet föreligger beträffande annan person än den häktade mannen själv, säger förundersökningsledarna, enligt Västerbottens-Kuriren.

Den 51-årige man som misstänks för mord på Carolin, har erkänt att han dödat henne utan uppsåt.

Enligt åklagarna har det aldrig funnits någon konkret misstanke om att 51-åringen haft en medhjälpare i samband med mordet på Carolin. På den aktuella handsken hittades DNA från en annan man som hörts i utredningen och först vägrat lämna DNA-prov till polisen.

50-åringen står fast vid att han varit ensam och inget motsäger detta, enligt åklagarna som anser att omständigheterna kring handsken utretts färdigt.

– Vi kan nu lämna detta åt sidan, säger åklagare Ulrika Schönbeck till TT.

Skrivet av:

Senaste nytt

MP om uranbrytning: “Dyrt och farligt”

Småbarnspappa dödades i misstänkt felskjutning – två män döms

En 39-årig småbarnsfar utan koppling till kriminalitet sköts till döds när han kom ut från en restaurang i Solna.

De drabbas av EU:s nya sanktioner mot Ryssland

Företag i Kina, Serbien och Turkiet finns med när EU nu formellt har godkänt ännu en sanktionspaket kring Rysslands krig i Ukraina.

Efter mordet i Christiania – fem åtalas

Fem gängkriminella i åldrarna 18-28 år åtalas för att ha planlagt och utfört ett mord i fristaden Christiania i Köpenhamn, uppger Köpenhamnspolisen.

Kriminolog: Gängens fixare lättare att komma åt

En nyckel i kampen mot gängen är att komma åt de 680 möjliggörare och specialister som polisen presenterade i sin kartläggning, enligt kriminologen Manne Gerell. Kommer man åt dem blir det svårare för kriminella att tjäna pengar som de sedan omsätter till makt, säger han.

Här är Coca-Colas nya smak – då kommer den finnas i butik

En ny smak på Coca-Cola landar i svenska butiker från och med vecka 16. Nyfiken på hur Coca-Cola K-Wave Zero Sugar kommer smaka? Då ska du läsa vidare.