1 av 2
- Foto: Mats Andersson/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: Fredrik Persson/Scanpix

SD vill säkra publik till talet – bussar in folk till Almedalen

Sverigedemokraterna bussar in hundratals anhängare för att säkra storpublik till söndagens tal i Almedalen.


ALMEDALEN. Mot slutet av Almedalsveckan sjunker intresset och flera besökare åker hemåt. Något som är oyckligt för sverigedemokraterna (SD) som håller tal på söndagen.

– Det är sista dagen och tidigt på morgonen, det är inte optimalt, säger Linus Bylund, pressekreterare åt Jimmy Åkesson, till Nyheter24.

Men Bylund tror, trots förutsättningarna, på ett bra och välbesökt tal. Och för att säkra publik på söndag har sverigedemokraterna vidtagit åtgärder. Nu väntas hundratals sd-anhängare till Almedalen.

– Dels så har vi partivänner på Gotland, vi fick fyra procent här. Men vi har också partivänner på väg till Gotland. Vi har tre bussar som kommer att komma in. Bara den skaran kommer att vara ganska många, säger Linus Bylund.

Totalt räknar man med att 300 sverigedemokrater kommer att vara på plats till talet på söndag. Bylund uppger att de flesta av partivännerna är traditionella almedalenbesökare och att skillnaden nu är att SD står för resekostnaden.

– Vi tycker att det är en bra gest att betala. I stället för att folk ska ta från sin semester och sin semesterkassa, säger Linus Bylund.

Vad kommer ni att ta upp i talet?

– Jag får väl säga att vad jag vet hittills så kommer det att bli en väl avvägd blandning mellan visionärt och sakpolitiskt, säger Linus Bylund som inte tror på några demonstrationer:

– Det hoppas jag verkligen inte. Det brukar inte förekomma i Almedalen, det är en annan ton här, avslutar Bylund.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.