Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD vill säkra publik till talet – bussar in folk till Almedalen

- 07/07/2011, 10:52 -
1 av 2

Mats Andersson/AP/Scanpix

2 av 2

Fredrik Persson/Scanpix

Sverigedemokraterna bussar in hundratals anhängare för att säkra storpublik till söndagens tal i Almedalen.

ALMEDALEN. Mot slutet av Almedalsveckan sjunker intresset och flera besökare åker hemåt. Något som är oyckligt för sverigedemokraterna (SD) som håller tal på söndagen.

– Det är sista dagen och tidigt på morgonen, det är inte optimalt, säger Linus Bylund, pressekreterare åt Jimmy Åkesson, till Nyheter24.

Men Bylund tror, trots förutsättningarna, på ett bra och välbesökt tal. Och för att säkra publik på söndag har sverigedemokraterna vidtagit åtgärder. Nu väntas hundratals sd-anhängare till Almedalen.

– Dels så har vi partivänner på Gotland, vi fick fyra procent här. Men vi har också partivänner på väg till Gotland. Vi har tre bussar som kommer att komma in. Bara den skaran kommer att vara ganska många, säger Linus Bylund.

Totalt räknar man med att 300 sverigedemokrater kommer att vara på plats till talet på söndag. Bylund uppger att de flesta av partivännerna är traditionella almedalenbesökare och att skillnaden nu är att SD står för resekostnaden.

– Vi tycker att det är en bra gest att betala. I stället för att folk ska ta från sin semester och sin semesterkassa, säger Linus Bylund.

Vad kommer ni att ta upp i talet?

– Jag får väl säga att vad jag vet hittills så kommer det att bli en väl avvägd blandning mellan visionärt och sakpolitiskt, säger Linus Bylund som inte tror på några demonstrationer:

– Det hoppas jag verkligen inte. Det brukar inte förekomma i Almedalen, det är en annan ton här, avslutar Bylund.