Plura Jonsson börjar blogga igen.
1 av 5
Plura Jonsson börjar blogga igen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Har Tomas Brolin pajat sin hjältestatus?
2 av 5
Har Tomas Brolin pajat sin hjältestatus? - Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX
Moderaten Sofia Arkelsten är Sveriges sjätte sexigaste politiker. Och näst mest ute i veckan som gått.
3 av 5
Moderaten Sofia Arkelsten är Sveriges sjätte sexigaste politiker. Och näst mest ute i veckan som gått. - Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix
Maud Olofsson tog först ställning för invandringen och kunde sen inte hålla tillbaka tårarna efter sitt sista tal i Almedalen.
4 av 5
Maud Olofsson tog först ställning för invandringen och kunde sen inte hålla tillbaka tårarna efter sitt sista tal i Almedalen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Änglarna jublar när Tobbe blir kvar.
5 av 5
Änglarna jublar när Tobbe blir kvar.

Veckans inne- och utelista

VECKA 27: Nyheter24 grävde i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 27:

Inne

1. Sexiga politiker

Sofia Arkelsten, Andreas Carlgren, Nyamko Sabuni och Erik Almqvist har en sak gemensamt. De är alla med på Nyheter24:s lista av Sveriges sexigaste politiker. Oavsett om de tycker att sexighet är viktigt eller ej är listan en succé - i år igen. Vinnarna avslöjas på söndag.

2. @IGchefen Peter Ågren

"Den twittrande polisen" må ha uttryckt sig lite klumpigt ett par gånger men det är uppfriskande med en polis som säger mer än "jag kan tyvärr inte uttala mig om några detaljer". Mer sånt så kanske hela polisen snart är inne.

3. Tobias Hysén

"Tobbe é kvar!". Så lär det ha låtit hemma hos farsan Glenn när Tobias Hysén på fredagen skrev på för fyra nya år i IFK Göteborg. Lika oväntat som inne. Som om det inte vore nog är han dessutom nybliven pappa. Grattis Änglarna.

4. Maud Olofsson

Säga vad man vill om det norrländska yrvädret som styrt centern i tio år - men hennes avskedstal i Almedalen var ett efterlängtat ställningstagande för invandring och öppenhet. Detta i en debatt som vridits åt motsatt håll. Sådana ställningstaganden är alltid inne.

5. Per "Plura" Jonsson

Äntligen! Plura har börjat blogga igen - nu på Eldkvarns officiella hemsida. Bandet ska som vanligt ut på turné och släpper dessutom en helt ny låt. Men bloggen är självklart det stora. Det första inlägget innehåller en bild på en spädgris, behöver vi säga mer?

Ute

1. Tomas Brolin

VM-hjälten från 1994 har satt sin status på spel genom att agera girig hyresvärd och stämma sex före detta hyresgäster. Brolin slängde ut en av de senast drabbade trots att han hade rätt att bo kvar. Det kanske var ett tag sedan han var inne, men nu är Brolin definitivt ute.

2. Sofia Arkelsten

Den moderata partisekreteraren flörtade med s-tanken om folkrörelsen kort efter att det avslöjats att hennes parti utbildar ledarskribenter. Unga örnar och partipress känns jävligt 2011. Eller? Det var ute för flera år sedan och är det fortfarande.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.