Polisen grep en 29-årig man för mordet. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
1 av 3
Polisen grep en 29-årig man för mordet. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX
"Vila i frid vår ängel" - minnesgruppen till den mördade 18-åringen.
2 av 3
"Vila i frid vår ängel" - minnesgruppen till den mördade 18-åringen. - Foto: Privat
Nyfikna vid en inhägnad fotbollsplan i Hässelby Gård i västra Stockholm på tisdagen, dagen efter knivmordet på en 18-åring som spelade fotboll med vänner på planen.
3 av 3
Nyfikna vid en inhägnad fotbollsplan i Hässelby Gård i västra Stockholm på tisdagen, dagen efter knivmordet på en 18-åring som spelade fotboll med vänner på planen. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Vännerna sörjer fotbollsmordet: "Vila i frid broder"

En 29-årig man är gripen misstänkt för knivmordet på 18-åringen i Hässelby. Vännerna startar minnesgrupper på facebook.


Vännerna om 18-åringen

"Vi kommer aldrig glömma bort dig. Det finns så många fina minnen, ligger kvar här i sängen är förvirrad och ensam, huvudet bara snurrar är bedövad av känslan, förtvivlad och ledsen det måste vara en dröm , låt oss allihoppa våran ******* , tänker på dig hela tiden saknar dig sjukt mycket vänder mig från sökarns jag pallar inte trycket.. Gud jag måste fråga, varför tog u just hans liv? Han var vår glädjespridare han va den som fick oss att le.. Du lämna dina nära och kära i en tung sorg.. Alla dina vänner är i stor sorg :( vila i frid du finns i våra hjärtan" - skriven en av vännerna på Facebookgruppen.

"Vila i fred min bror ? varför ska det här hända just dig. Du av alla, du som hade ett hjärta utav guld som aldrig skulle göra någon illa." - skriver en annan vän på minnesgruppen.

STOCKHOLM. "Han älskade fotbollen tragiskt att han skulle dö på den planen som han spenderade så mycket tid på ... :/ vila i frid *****", så skriver en av vännerna till den döda 18-åringen på en nystartad minnesgrupp på Facebook.

Knivattacken inträffade vid 21-tiden på måndagskvällen när tio kompisar spelade fotboll på en plan i Hässelby i västra Stockholm. Helt plötsligt kommer det en utomstående 29-årig man som ingen av killarna har sett tidigare. Med en kniv ger han sig på 18-åringen. Kompisarna agerar snabbt och bär den skadade killen till en butik i närheten samtidigt som mannen följer efter. Flera personer blir vittnen till händelsen och ser mannen avvika från platsen.

– En 29-årig man är gripen och misstänkt för mordet. Vi har inte så mycket mer information som vi kan ge ut nu, säger Diana Sundin, presstalesperson Västerortspolisen, till Nyheter24.

När 18-åringens vänner fick veta vad som hade hänt startades flera grupper på Facebook. I skrivande stund har en av grupperna 154 medlemmar.

"Vila i frid bror"  skriver en av hans vänner. "älskade vän jag glömmer dig aldrig.." skriver en annan på sidan.

Här kan du se ett videoklipp där en privatperson har filmat från en balkong nära brottsplatsen:

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.