Tisdag 28 Sep
Stockholm

"Vi är utsatta för sd-propaganda"

Sverigedemokraterna laddar upp inför sitt första tal i Almedalen.
1 av 2
Sverigedemokraterna laddar upp inför sitt första tal i Almedalen. Foto: Mats Andersson/AP/Scanpix
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson menar att hans tidning utsatts för sverigedemokratisk propaganda.
2 av 2
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson menar att hans tidning utsatts för sverigedemokratisk propaganda. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson menar att tidningen är utsatt för propaganda. Detta efter SD TV:s reportage om att tidningen skulle använda sig av barnarbetare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kampanjjournalistik

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson riktade hårt kritik mot både Aftonbladet och Expressen under Almedalsveckan. På ett seminarium tog han upp Expressens löpsedel på valdagen i höstas, "NEJ - idag röstar vi för Sverige mot främlingsfientlighet" (samt en bild på en kastad sd-valsedel).

– Det var det värsta jag sett under mitt politiska liv. Det är fruktansvärd journalistik, sade han.

STOCKHOLM. En måltavla för sverigedemokratisk propaganda. Det menar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson att hans tidning är efter det reportage i sd:s webbtevekanal där det hävdas att tidningen hade 11-åringar anställda under Almedalsveckan.

– Expressen har naturligtvis inga barnarbetare, nu talar du om sd-propaganda. De har alltid ett intresse av att svartmåla vår tidning, säger Mattsson till Nyheter24.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har fler gånger kallat Expressen för "värst" av de svenska medierna.

– Det är klart han tycker. Expressen har sedan grundandet tagit ställning mot främlingsfientlighet i ledare och annat opinionsmaterial. Att sd tycker att vi är värst är inte något vi är missnöjda med direkt, säger Thomas Mattsson.

"Aldrig som oberoende medier"

Till hösten ska sverigedemokraterna satsa på nyhetsprogram som också ska kunna granska det egna partiet. Men chefredaktören för en av Sveriges största medier tror inte man kommer kunna ta SD-TV på allvar.

– Naturligtvis inte. Det står givetvis fritt för dem att kommunicera via webbteve men man kommer aldrig kunna förhålla sig till dem som till oberoende medier, säger Mattsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela