Onsdag 20 Okt
Stockholm

Brödraskapet Wolfpack bakom knivattacken på svartklubben

Polisen stänger ner allt fler och fler svartklubbar i Malmö. Norra Grängesbergsgatan är känd för sina svartklubbar sedan 15 år tillbaka i tiden.
Polisen stänger ner allt fler och fler svartklubbar i Malmö. Norra Grängesbergsgatan är känd för sina svartklubbar sedan 15 år tillbaka i tiden. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Brödraskapet Wolfpack högg ner 35-årig svartklubbsprofil.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Brödraskapet Wolfpack

Den grovt kriminella organisationen bildades den 27 maj 1995 av intagna på kriminalvårdsanstalten Kumla. Daniel Fitzpatrick var den förste ledaren som tillsammans med Leif Axmyr och Mikael Kallander bildade ”Brödraskapet” (BSK).

Ledaren Daniel Fitzpatrick satt fängslad åtta år för ett värdetransportrån i Stockholm 1992. Samma år misstänktes han även för mordet på en polisman vid ett bankrån i Högdalen.

Under åren gjorde sig Brödraskapet sig kända för att rekrytera de värsta brottslingarna i Sverige. Medlemmarna var dömda för grova rån, grova narkotikabrott, mord, dråp och mordförsök på poliser.

Brödraskapet har i dag avdelningar i Göteborg, Stockholm, Västerås, Kristianstad, Uddevalla och Malmö.

MALMÖ. Tidigt på morgonen söndagen den 10 juli utbröt ett stort bråk vid en svartklubbNorra Grängesbergsgatan 19. En 35-årig man stacks ned med en kniv efter att han nekade sju män med anknytning till den grovt kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack.

– Vi har hittat västar hemma hos några av dem. På det viset har vi kopplat ihop gärningsmännen med Brödraskapet Wolfpack, säger åklagare Bo Albrektsson, till Nyheter24.

I jakten på förövarna lyckades polisen dock bara gripa sex av de sju männen. Polisen arbetar nu med att hitta den sjunde personen trots att de häktade i förhör har sagt att de inte var någon ytterligare person med vid tillfället.

– Vi har anledning att tro att det var med en person till vid svartklubben, säger Bo Albrektsson.

Från mordförsök till mord

Den 35-årige mannen opererades för sina skador vid ett flertal tillfällen men läkarna lyckades inte rädda hans liv. Under tisdagen omhäktades de sex personerna från Brödraskapet Wolfpack. Denna gång uppgraderades häktningen till mord i stället för mordförsök.

– Vi är rätt säkra på att en sjunde person finns med. Hittills tycker jag det ser bra ut men det är klart det blir problem när det är ett antal personer med och man ska lista ut vem som gjort vad, säger Bo Albrektsson, till Nyheter24.

Sköts redan 2007

Men det är inte första gången som 35-åringen varit inblandad vid allvarligare händelser kring klubbarna i Malmö. Redan 2007 blev han skjuten med tre skott vid en klubb i Rosengård. Men enligt polisen förekommer 35-åringen inte vid några grövre brott i belastningsregistret då han. Han figurerar dock i flera utredningar om brott mot alkohollagen.

Häktningsförhandlingarna mot de sex männen kommer att hållas på onsdag vid 13:30.

Kommentera
Kopiera länk
Dela