Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brödraskapet Wolfpack bakom knivattacken på svartklubben

- 19/07/2011, 16:59 -
Polisen stänger ner allt fler och fler svartklubbar i Malmö. Norra Grängesbergsgatan är känd för sina svartklubbar sedan 15 år tillbaka i tiden.

Polisen stänger ner allt fler och fler svartklubbar i Malmö. Norra Grängesbergsgatan är känd för sina svartklubbar sedan 15 år tillbaka i tiden.

Drago Prvulovic / SCANPIX /

Brödraskapet Wolfpack högg ner 35-årig svartklubbsprofil.

MALMÖ. Tidigt på morgonen söndagen den 10 juli utbröt ett stort bråk vid en svartklubbNorra Grängesbergsgatan 19. En 35-årig man stacks ned med en kniv efter att han nekade sju män med anknytning till den grovt kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack.

– Vi har hittat västar hemma hos några av dem. På det viset har vi kopplat ihop gärningsmännen med Brödraskapet Wolfpack, säger åklagare Bo Albrektsson, till Nyheter24.

I jakten på förövarna lyckades polisen dock bara gripa sex av de sju männen. Polisen arbetar nu med att hitta den sjunde personen trots att de häktade i förhör har sagt att de inte var någon ytterligare person med vid tillfället.

– Vi har anledning att tro att det var med en person till vid svartklubben, säger Bo Albrektsson.

Från mordförsök till mord

Den 35-årige mannen opererades för sina skador vid ett flertal tillfällen men läkarna lyckades inte rädda hans liv. Under tisdagen omhäktades de sex personerna från Brödraskapet Wolfpack. Denna gång uppgraderades häktningen till mord i stället för mordförsök.

– Vi är rätt säkra på att en sjunde person finns med. Hittills tycker jag det ser bra ut men det är klart det blir problem när det är ett antal personer med och man ska lista ut vem som gjort vad, säger Bo Albrektsson, till Nyheter24.

Sköts redan 2007

Men det är inte första gången som 35-åringen varit inblandad vid allvarligare händelser kring klubbarna i Malmö. Redan 2007 blev han skjuten med tre skott vid en klubb i Rosengård. Men enligt polisen förekommer 35-åringen inte vid några grövre brott i belastningsregistret då han. Han figurerar dock i flera utredningar om brott mot alkohollagen.

Häktningsförhandlingarna mot de sex männen kommer att hållas på onsdag vid 13:30.