Enligt Björn Söder har han pratat med Erik Hellsborn om att de inte står bakom hans åsikter.
Enligt Björn Söder har han pratat med Erik Hellsborn om att de inte står bakom hans åsikter. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Sd-politikern: Stoppa massinvandringen så upphör terrorn

Massinvandring och islamisering leder till hat och våld menar sd-politikern Erik Hellsborns som delar Breiviks åsikter.


VARBERG. "Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde." Så skriver den 27-årige sd-politikern Erik Hellsborn på sin blogg.

Men på förhand innan alla visste att det var Anders Behring Breivik som utfört terrordåden gissade han på att islamister låg bakom massakern.

– Mångkulturen skapar konflikter mellan människor vilket leder till hat, våld och en allmän brutalisering av samhället, säger Erik Hellsborn till Nyheter24.

Erik Hellsborn vill dock poängtera att det bara är Anders Behring Breivik som har ansvaret för terrordåden. Samtidigt delar han många av Breiviks åsikter.

– Breivik är utan tvekan psykiskt sjuk men han har ändå klargjort i manifest att det var riktat dåd mot massinvandringen och mångkulturen.

Så om man stoppar massinvandring stoppar man terrordåden då?

– Ja vi kan ju se att alla de stora terroristdåden kan kopplas till det.

Har norska regeringen något ansvar för det som hände?

– Det är Breivik och ingen annan men det jag säger är att mångkulturen leder till en brutalisering av samhället.

Skulle det här kunde hända i Sverige?

– Förhoppningsvis kommer vi aldrig att få se det men vi kan ju inte utesluta det.

Delar partiledningen dina åsikter?

– Det vet jag inte om de gör. Jag har inte pratat med dem.

Men enligt TT som har pratat med SD:s partisekreterare Björn Söder har de varit i kontakt med Erik Hellsborn om hans bloggande. Samtidigt tar det kraftigt avstånd från hans åsikter.

Men det jag inte förstår är vad 68 döda barn på Utøya har med manifestet att göra?

– Han har ju skrivit i manifestet att det är massinvandringen som han har stört sig på. Vad är det du inte förstår? säger Erik Hellsborn och lägger på.

När Nyheter24 ringer upp Hellsborn igen för att fråga varför han la på svarar han.

– Jag har pratat med säkert tio journalister i dag och ingen har ställt så dumma frågor som du, säger en arg Erik Hellsborn innan han återigen klickar bort samtalet.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.