Torsdag 27 Jan
Stockholm

"Som att gå i vänsterns tåg på första maj"

För första gången kommer KD ha ett tält under prideveckan. Något som inte alla inom i partiet gillar.
1 av 3
För första gången kommer KD ha ett tält under prideveckan. Något som inte alla inom i partiet gillar. Foto: Anna Simonsson / SvD / SCANPIX
Caroline Szyber, ordförande för Kristdemokraterna i Stockholms stad har fått höra både ris och ros från det egna partiet.
2 av 3
Caroline Szyber, ordförande för Kristdemokraterna i Stockholms stad har fått höra både ris och ros från det egna partiet. Foto: SCANPIX
Tuve Skånberg tror att KD kommer tappa fler väljare.
3 av 3
Tuve Skånberg tror att KD kommer tappa fler väljare. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Caroline Szyber tycker att prideveckan är ett utmärkt tillfälle för Kd att lyfta fram partiets politik. Men alla håller inte med.– Vi förlorar fler röster på det här, säger Tuve Skånberg, riksdagsledamot för Kristdemokraterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Caroline Szyber, riksdagsledamot för Kristdemokraterna, har fått höra både det ena och det andra inför Kristdemokraternas deltagande i Pridefestivalen. Som ordförande för Kd i Stockholms stad tycker Szyber att Pride är ett perfekt tillfälle att lyfta fram partiets politik. Men alla inom KD håller inte med om det.

– Det är som att gå i vänsterns tåg 1 maj, säger partikollegan och riksdagsledamoten Tuve Skånberg, till Nyheter24.

Caroline Szyber tror att partiets interna kritik kommer från att en del av dem inte har varit i närheten av festivalen.

– Jag har fått höra att vi inte har något att göra där. De har en bild av Pride som vi inte delar riktigt, säger Caroline Szyber.

För första gången har KD ett eget tält på festivalen som pågår mellan 1 och 7 augusti. Hon är medveten om att de troligtvis kommer att möta en hel del arga människor. Det är dock inget som skrämmer bort henne. Känner man att det är för jobbigt så har man valt fel yrke menar Szyber.

Under veckan kommer de att finnas till för att framför allt lyssna på besökarna. Men det kommer naturligtvis lyfta fram frågor som de själva tycker är viktiga.

– Vi kommer försöka belysa HBT-flyktingar och ta ett mer internationellt perspektiv där vi också pratar om andra delar av världen, säger Caroline Szyber.

Tuve Skånberg är en av partikollegorna som tycker att Kristdemokraterna inte ska vara på Pride. Han menar att det är RFSL:s agenda och att de inte ställer sig bakom den. Han tror också att partiet kommer tappa fler väljare.

– Vi har pratat internt om det här. Jag tycker det är onödigt och hon delar inte den uppfattningen. Men det här är ett demokratiskt beslut och vi måste acceptera det, säger riksdagsledamoten Tuve Skånberg till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela