Par dömt för övergrepp på barnvakter

Ett sambopar i Värmland har dömts för sexövergrepp på två flickor.


Ett sambopar i östra Värmland dömdes på måndagen till fängelse för sexövergrepp på två flickor som varit barnvakter i parets hem.

Enligt domen i Karlskoga tingsrätt ska paret också betala sammanlagt 210 000 kronor i skadestånd till flickorna, som var 14 respektive 15 år när övergreppet ägde rum i somras.

Händelsen utspelades när paret kom hem från en fest. Flickorna hade varit barnvakter i parets bostad. Mannen, som hade samlag med 14-åringen, döms till tre års fängelse för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Kvinnan döms till fängelse i sex månader för sexuellt ofredande av båda flickorna, rapporterar lokala medier.

Paret har medgett att de haft sex med flickorna, men säger sig inte ha uppfattat att det var mot flickornas vilja. Dessutom trodde de att båda flickorna var över 15 år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.