Samtliga fria för mordet på Romario

De tre misstänkta och åtalade för knivmordet på 23-årige Ahmed "Romario" Ibrahim går fria.


De tre misstänkta och åtalade för knivmordet på 23-årige Ahmed "Romario" Ibrahim går fria.

För 18-årigen som var misstänkt för mord och försök till mord anser tingsrätten att det inte går att få klarhet i vad sin hänt. Därför kan han inte dömas för gärningarna, "vare sig de betecknas som uppsåtliga eller som någon form av oaktsamhetsbrott."

Tingsrätten tycker med andra ord inte att 18-åringens erkännande att han skulle ha knivskurit offren räcker för att man ska kunna döma honom. Varken teknisk eller muntlig bevisning är stark nog för att man säkert ska kunna fastställa vad som hänt. Därmed försätts han på fri fot.

18-åringens vänner, en 19-åring var åtalad för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord i två fall. En 16-åring var åtalad för medhjälp till mord, försök till mord och medhjälp till försök till mord. Både 19-åringen och 16-åringen förnekar brott.

Fick lungan punkterad av kniven

Det var den 18 oktober som fotbollstalangen Ahmed ”Romario” Ibrahim från Husby och hans två kompisar blev allvarligt knivskurna på väg mot en gänguppgörelse. Romario, 23 år, förblödde efter att hans lungpulsåder punkterats av ett knivhugg i ryggen.

Upprinnelsen ska ha varit att två gängen, ett från Rinkeby och ett från Husby, hamnat i bråk på en eritreansk fest i Rinkeby sommaren 2008. Den 17 oktober drabbades de samman igen på Star Bar på Kungsholmen. Man bestämde då sig för att fortsätta bråket senare under kvällen.

Romarios gäng ska ha fått motorstopp på E4:ans avfart mot Kista varpå de blivit överrumplade av de andra gänget. Både Romario och hans vänner blir knivhuggna och allvarligt skadade, och Romario förblöder under kvällen, enligt Metro.

Efter att över tio personer greps valde tillslut åklagaren att gå vidare med tre personer.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!