Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggare utreder "Romario"-mordet

Nyheter | 01/06/2009 14:50

En nära vän till "hjälten" från Kista som mördades förra året har fått nog.

I april skrev han det första inlägget. Sedan dess har ett flertal bloggposter publicerats. Först och främst är han missnöjd med polisens utredning, men också med rättegången och inte minst mediernas rapportering.

–Jag hade så mycket inom mig som jag ville få ut. Jag har läst hela förundersökningen och följt rättegången och en hel del är så dåligt och fel, säger Robert till Stockholm City.

Själv tycker han att hela förundersökningen borde göras om. Vittnen måste förhöras igen.

– Med den bevisning som nu finns är det tyvärr svårt att få någon dömd.

Efter varje blogginlägg är det flera kommentarer från upprörda läsare. Och många gånger är han först ut med nyheter om fallet.

Att den åtalade befinner sig utomlands var till exempel något som han skrev redan den 15 april, men som medier först nu rapporterar om i samband med hovrättsförhandlingarna som ställdes in.

Nu skriver han dock utförligare om att den åtalade har flytt och lever i Somalia.

"Han tog sin sista möjlighet att komma undan och reste bort. Han ryktades först befinna sig i Dubai, men nu är det alltså bekräftat av hans föräldrar att han är i Somalia. Eftersom landet inte har något fungerade rättssystem är det osannolikt att kunna begära ut honom av myndigheterna", står det på bloggen.

Skrivet av: